Şile'de, kurtarma botunun kayalıklara çarparak parçalanması sonucu hayatını kaybeden denizci Mehmet Genç gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.
Şile'de fırtına nedeniyle batan geminin personelini kurtarmak için denize açılan kurtarma botunun kayalıklara çarparak parçalanması sonucu hayatını kaybeden denizci Mehmet Genç'in cenazesine 11 gün sonra ulaşılmıştı. Denizci Genç için bugün ikindi namazına müteakip Beykoz Ortaçeşme Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Mehmet Genç'in eşi Dilek, kızları Gökçe, Göknur, babası Osman ve çok sayıda yakını katıldı. Oldukça kalabalık olduğu gözlenen törende, Mehmet Genç'in yeğenleri Türk bayrağına sarılı tabutun başında taziyeleri kabul etti. Bu sırada denizci Genç'in halası Ayşe Süzer, Türk bayrağına sarılı tabutun başında ağıtlar yakarak gözyaşı döktü.
Mehmet Genç'in yeğeni Özkan Öztürk, "Yapılan açıklamalarda belirtildiği gibi Mehmet Genç ve kaptan Cemil o gün görevde değillerdi, evden çağrıldılar. Göreve çıkmadan önce evde geminin kurtarılmasını izliyor. Batan geminin operasyonu izliyor daha sonra internetten dubayı gösteriyor ve kendi gemisinin o dalgayı aşamayacağını söyleyerek çıkıyor evden. Göreve çıkarken kesinlikle sefere çıkmak gibi bir durumları yok. Bizim burada tek isteğimiz var Şile'deki arkadaşlar duyduklarını gördüklerini mahkemede paylaşsınlar. Evimizi ne bir arayan ne de bir gelen oldu. İnsan kendi emniyetini almadan başkalarını kurtarmaya gidemez. Gitmek istemeyen insanları tehditle zorluyorlar. Böyle kıyıda köşede konuştuğumuzda herkes bu işin peşini bırakmayın diyor ama kimse gelip bizimle konuşmuyor" dedi.
Kılınan cenaze namazının ardından denizci Mehmet Genç'in cenazesi yarın toprağa verilmek üzere Giresun Görele ilçesine götürüldü.
(HÖ-ET-Y)

15.12.2012 17:06:14 TSI

Editör: Wan Haber