Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Deniz Yıldızı-2' projesinin startı verildi.
Daha önceden Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından uygulanan Deniz Yıldızı Projesinin ikincisi uygulanmaya başladı. Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Adıyaman Emniyet Teşkilatı Mensubu Hanımları Yardımlaşma Derneğinin de ortak olduğu projenin tanıtım toplantısı Polisevinde düzenlendi.
Tanıtım toplantısına Vali Vekili Murat Süzen, Vali Yardımcısı Levent Öztin, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Bilgin, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ve çok sayıda kişi katıldı.
Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanarak 148 bin 420 TL bütçe ile desteklenen proje kapsamında Adıyaman'da ki ortaöğretim okullarında eğitim ve öğrenim gören 8. sınıf öğrencileri arasından ekonomik durumu zayıf olan ve okumaya istekli 60 öğrenciye dershane eğitimi veriliyor. Bunun yanında proje kapsamında değişik konularda seminerler düzenlenecek, çocukların aileleri ile birlikte yemekli eğlence programı düzenlenecek, test kitabı, yaprak test, roman ve okul çantası, tişört ve şapka ile SBS' de başarılı olan ilk üç öğrenciye Laptop bilgisayar ve diğerlerine Mp3 türü müzik çalar hediye edilecektir.
Proje kapsamında Adıyaman ve Şanlıurfa'da tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenlenerek, eğitim gören 800 çocuğa sinema gösterimi sunulacak.
Vali Vekili Murat Süzen, projemiz ile okumaya istekli, maddi durumu zayıf çocukların dershane eğitiminden mahrum kalmamaları ve eğitimin yanında sosyal ve kültürel faaliyetler yaparak faydalı bireyler olarak yetişmeleri amaçlandığını ifade ederek, Deniz Yıldızı-1 projesinin başarıyla uygulanmasının ardından bu projenin ikincisinin gerçekleştirildiğini aktardı.
Konuşmaların ardından 60 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.
(AHM-ÖK-Y)

01.02.2013 10:44:30 TSI

Editör: Wan Haber