Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkan adayı Salih Zeki Çakır, 5 Mart 2013 tarihinde DTO binasında yapılması kararlaştırılan seçimlerin, daha büyük bir salonda yapılmasının üyelere saygının gereği olduğunu söyledi. 8 binden fazla üyesi olan DTO'nın seçimlerinin dar mekânlarda yapılmasının, sadece ufuksuzluk değil üyelere de değer vermemek olduğunu söyleyen Çakır, demokratik davranmadıkları sebebiyle mevcut yönetimi de uyardı.
Çakır açıklamasında şunları kaydetti: "Çok fazla katılım olması beklenen böyle bir seçimin kısıtlı imkânlara sahip hizmet binasında yapılmasını kasıtlı buluyorum. 5 Mart 2013'de yapılması kararlaştırılan DTO seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum. 'DTO Değişim Grubu' olarak hedefimiz; 'Güçlü Oda, Güçlü Denizcilik'tir. Defalarca söylememize rağmen, seçimlerin DTO salonunda yapılmasına dair karar alınması sektörümüz adına üzüntü vericidir. 8 bin üyesi olan DTO'nun seçimlerinin çok dar mekânlarda yapılması, vizyonsuzluk ve üyelere değer vermemektir. Karar mutlaka değiştirilmelidir. Denizciliği ülkemizin birinci derece stratejik ve lokomotif sektörü yapabilmek için değişimi şimdi başlatmalıyız. Üyelere değer vereceğiz, odayı komitelerin gerçek temsilcileri ile birlikte yöneteceğiz. Vizyonsuzluğu sona erdireceğiz.
Tekrar ediyoruz, ülkemizin en büyük denizcilik kamu kuruluşu DTO'nun seçimleri, İstanbul metropolünün en büyük salonlarında yapılmalıdır. Biz, "DTO Değişim Grubu" olarak bu konuda ilgililer nezdinde girişimlerimizi başlattık. Üyelerimizin, bu demokratik haklarını kullanma yarışında, mevcut yönetim tarafından 1-0 yenik başlatılma çabalarına asla prim vermeyeceklerine can-ı gönülden inanmaktayız".
DTO imkanlarıının kişisel kampanya için kullanılamayacağının altını çizen Çakır, "DTO tüm denizcilerindir. Seçimin adil ve demokratik bir iklimde, barışçıl bir ortamda yapılması için hepimize, öncelikle de mevcut yönetime büyük sorumluluk düşmektedir. DTO binası bugünlerde seçim bürosu gibi kullanılmaktadır. Odanın web sitesi (denizticaretodasi.org.tr) kişisel bloğa dönüşmüştür. Mevcut başkanlık gücüyle ve odanın olanakları kullanılarak, seçim karargâhına dönüştürdükleri DTO'ya çağırdıkları üyelerimize adeta güç gösterisinde bulunulmaktadır.
Yönetim, alternatifsiz şekilde on yıldır bu tür keyfiliklere alışkın olabilir. Ancak, şeffaflık ve demokrasiye aykırı davranışlardan kesinlikle vazgeçilmelidir" dedi.
(ÖK-ÖK-E)

25.01.2013 16:43:07 TSI

Editör: Wan Haber