Almanya'daki Deniz Feneri e.V. ile bağlantılı 20 sanık hakkında açılan dava, savunması alınmayan sanıkların avukatları tarafından duruşmada hazır edilmesi için ertelendi.
İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Deniz Feneri davasına bugün devam edildi. Gün boyu devam eden duruşmada 5 sanık savunmasını yaptı. Duruşmada söz alan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek beraatlerini istediler. Sanık savunmalarının ardından duruşmada söz alan avukatlar ise, taleplerini dile getirdiler.
Talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, duruşmalara katılmayan Firdevsi Ermiş ile Mehmet Taşkıran'ın da aralarında bulunduğu 5 sanığın avukatları tarafından hazır edilmesine karar verdi. Mahkeme, dava kapsamında ifadesi alınmayan Gökhan Gürbüz'ün ise, ikamet ettiği Almanya'da ifadesinin alınması için Alman adli makamlarına yazı yazılmasına karar verdi.
Sanık avukatlarının tanık dinletme talepleri konusunun daha sonra değerlendirilmesine karar veren mahkeme, davayı 23 Şubat 2013 tarihine erteledi.
(YM-AS-YHY-Y)

24.01.2013 18:39:34 TSI

Editör: Wan Haber