Almanya'daki Deniz Feneri e.V. davasıyla bağlantılı soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 20 sanık hakkında açılan dava, protestoyla başladı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan CHP üyeleri, eylem yaptı.
İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, protestoyla başladı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri, eylem yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, davanın peşini bırakmayacaklarını belirterek, "Bu dava, Alman yargısı tarafındanyüzyılın vurgunu, yolsuzluğudenilen bir dava. Her duruşmada burada olacağız" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise, "Deniz Feneri olayı, yüzyılın yolsuzluğudur. Ama aynı zamanda bir yolsuzluğun üzeri nasıl örtülür diye bir soru sorduğunuzda yüzyılın maharetinin sergilendiği bir başka olaydır. Bugün burada ilk defa bütün engellemelere rağmen davanın bu noktaya gelmiş olması, ne yazık ki bizlerin içini ferahlatabilecek noktada değildir. Çünkü olması gereken sanıkların hepsi şu anda bu davada bulunmamaktadır. Bu davanın sanıkları, sadece bugün mahkemeye çıkarılanlar değildir. Alman mahkemesi soruşturmayı ve yargılamayı gidebildiği noktaya götürürken,bu işin asli failleri burada değil, Türkiye'dedirdedi. Bu davaları namusuyla soruşturan, hukuk vicdanıyla hareket eden, adaletin hakim olması için mücadele eden savcılar, hukuk adamları olmadık baskılarla karşı karşıya kaldılar, sanık oldular. Davanın savcıları, namuslarıyla görevlerini yaptıkları için sanık durumuna düşürüldüler ve yargılandılar, görevden el çektirildiler" diye konuştu.
"Ortada var olan bir örgüt, yargı eliyle üstü örtülürken, örgüt olmaktan çıkartılırken, Silivri hukukunda yargı eliyle olmayan bir örgüt yaratılmaya çalışılmaktadır" diyen Tezcan, "Şu anda köstebek olanlar, ihbarcı olanlar, bu soruşturmayı önleyenler, bu soruşturmanın arkasında kirli çamaşırları olanlar, kirli çamaşırlarını yakmak, yok etmek, saklamak için davanın namuslu savcılarını sanık durumuna soktular ve dosyadaki delilleri imha ettiler" ifadelerini kullandı.
(MH-ÇK-OK-Y)

16.01.2013 11:22:12 TSI

Editör: Wan Haber