Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde barınan ve Suriye'de çıkan iç karışıklıktan dolayı ülkesini terketmek zorunda kalan 100 mülteci aileye, Deniz Feneri Derneği kuru gıda ve battaniye gönderdi. Gelen yardımları Birlik Köprüsü Derneği üyeleri dağıttı.
Daha önceden Birlik Köprüsü Derneği üyeleri tarafından tespit edilen yüz mülteci aileye yardımlar ulaştırıldı. Her aileye bir çuval un, bir koli gıda, üç adet battaniye ve bir döşek verildi. Ayrıca gönderilen giysiler ailedeki fert sayısına göre dağıtıldı. İlçe genelinde ikamet eden Suriyeli mülteciler, Türk halkının ve yardımseverlerin yaptıkları yardımlar sayesinde, kendilerini evlerinde gördüklerini ifade ederek mutlu olduklarını ifade ettiler.
Akçakale ilçesi Yani mahallede ikamet eden ve Suriye'de resim öğretmenliği yapan Tısem Esseyad, "Yapılan yardımlardan dolayı Türk halkına ve hayır sahiplerine teşekkür ederiz" dedi.
Birlik Köprüsü Derneği Başkanlığı, Türkiye'nin birçok noktasından gelen yardımları yaptığı araştırmalar sonucunda adrese teslim ederek çalışmalarına bu yönde ağırlık verdiklerini dile getirdiler.
(MD-ÖK-Y)

20.01.2013 19:26:37 TSI

Editör: Wan Haber