Deniz feneri davasında mahkeme davaya müşteki olarak katılmak isteyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk'ün taleplerini reddetti.
Almanya'daki Deniz Feneri e.V. davasıyla bağlantılı soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 20 sanık hakkında açılan dava devam ediyor. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da aralarında bulunduğu 14 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.
Duruşmada söz alan tutuksuz sanık Zahid Akman, yayıncı olduğunu aylık 25 bin lira geliri olduğunu söylerken, Zekeriya Karaman ise 40 bin lira aylık geliri olduğunu ifade etti. Kimlik kontrollerinin ardından CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk davaya müşteki olarak katılmak istediklerini söyledi. Bu sırada sanık avukatları ile Mahmut Tanal arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tanık avukatlarından Ersan Şen, "Burası parlamento değil diyerek" Mahmut Tanal'a seslendi. Daha sonra Mahkeme Başkanı İsmail Hakkı Yolmaz, ara girerek tarafları sakinleştirdi. Bu sırada Mahkeme Başkanı İsmail Hakkı Yolmaz, mahkemeye ulaşan bir faksı okudu. Mahkeme Başkanı İsmail Hakkı Yolmaz, davanın müştekilerinden Sadık Deniz adına düzenlenmiş bir dilekçe geldiğini belirtti. Başkan Yolmaz, dilekçede Sadık Deniz'in, şikayetinden vazgeçtiğini belirttiğini açıkladı.Bunun üzerine müştekiler belgenin aslının gönderilmesini talep etti. Daha sonra Mahkeme Başkanı Yolmaz, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'a söz verdi. Tanal, "Vatandaşlarımızın zarara uğratılması ve vergilerimizin kesilerek ek külfet getirilmesiyle birlikte bu davaya katılmak istiyorum" dedi.
Daha sonra söz alan avukat Ersan Şen, "Bu dava siyasi bir dava değildir. Sadece Almanya'da bulunan bir derneğin mal varlığının suiistimal edilip edilmediği ve vekilimizin buna katılıp katılmadığı ile ilgili davadır. İddianamede kimin müşteki olup olmayacağı yazmaktadır. O yüzden milletvekilleri CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk'ün davaya katılma taleplerini reddedilmesini talep ediyorum" dedi.
Daha sonra duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme Sadık Demir'in hat yoluyla gönderdiği şikayet dilekçesinin işlenmesini ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk'ün davaya katılma taleplerini reddetti.
Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk ile avukatlar müşteki sandalyesinden kalkarak izleyici bölümüne geçti. Bu sırada Mahmut Tanal, kendisine "güle güle" denildiğini söyleyerek "Güle güle demeyin her gün bu davayı izleyeceğim. Kimsenin hakkını size yedirmem" diyerek izleyici bölümüne geçti.
Duruşma iddianamenin okunmaya başlamasıyla devam ediyor.
(EY-ET-Y)

16.01.2013 12:24:45 TSI

Editör: Wan Haber