CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Demre ilçesini ziyareti esnasında bir domates serasında yeni anayasa konusunda görüşlerini açıkladı.
Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Arif Bulut ile İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve CHP Demre İlçe Başkanı Zühra Doğan'ın eşlik ettiği ziyaret esnasında selden mağdur olan vatandaşlarla görüşen Baykal, bir domates serasında gündeme ait soruları yanıtladı.
Baykal, CHP içindeki tartışmalar konusunda "Böyle bir tartışmaya gerek yok" diye karşılık verdi. Baykal, partinin programı ve ilkelerinin ortada olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Önümüzde yeni bir dönem var ona bakmak lazım. Yeni anayasa geliyor, onu konuşmak lazım. Türkiye'nin gündemine CHP'yi değil, Başbakan'ın sözünü ettiği yeni anayasayı almamız lazım."
Deniz Baykal, yeni anayasa yapma konusunda ise şunları söyledi:"Anayasa dediğin uzlaşma ile yapılır. Anayasa bir milletin bütün siyasi anlayışlarına sahip insanlarının ortaklaşa benimseyebilecekleri, sahip çıkabilecekleri bir ana çerçevedir. Böyle olması için de toplumun bütün kesimlerinin katkısı ve desteğiyle oluşturulması gerekir."
Bu doğrultuda bir gayret gösterildiğini anlatan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir noktaya kadar geldi. Ama öyle anlaşılıyor ki Sayın Başbakan'ın kafasında bir takvim var. O, Türkiye'nin uzlaşmayla bütün kesimlerin destek verdiği sahip çıktığı bir anayasa yapılmasına değil, kendine göre yapılacak bir seçimde belli bir hedefe ulaşmayı planlıyor. Yani başkanlık rejimini Türkiye'ye dayatma kararındadır. Bunun sonucu olarak da uzlaşmayla yapılan anayasa çalışmasını bir kenara bırakmıştır. Ki bu kabul edilemez. Şimdi bir anayasa dayatması peşindedir. Peşine kimi takarsa onunla yürüme gözü karalığı içinde gözüküyor. Bu tabii ki Türkiye'nin anayasa arayışına son vermeyecektir. Yeni anayasa tartışmalarını beraberinde getirecektir."
Ziyaretleri esnasında Mehmet Kocagöz isimli vatandaşın evine konuk olan Baykal, kendisi için hazırlanan bir tür el yapımı ekmek olan bazlama yiyerek kahvaltı yaptı. Ardından Köşkerler köyünde bir kahve toplantısı yapan Deniz Baykal, vatandaşların sorularına cevap verip ilçeden ayrıldı.
(MÖB-HO-Y)

04.02.2013 09:54:37 TSI

Editör: Wan Haber