Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Expo 2016 alanını ziyaret etti. Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri kabul edilen ve 2016 yılında "Expo 2016 Antalya" adıyla Antalya'da düzenlenecek olan organizasyonla ilgili Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak ile görüşen Deniz Baykal, yaptığı açıklamada organizasyonun Antalya'ya katkılarına işaret etti. Expo 2016'nın Antalya için raylı sistem, botanik bahçeleri, düzene girmiş bir ulaşım, kongre merkezleri ve mimari özellikleri olan yeni yapılar demek olduğunu söyleyen Baykal, şöyle konuştu: "Antalya bunu fazlasıyla hak ediyor. Yol ve altyapı çalışmaları, Antalya Exspo'yu bir kazanım haline dönüştürdü. Bugün Antalya daha güzel daha zengindir daha önemli bir açılım yapmıştır, bütün dünyanın dikkatini bu yönüyle çekmiştir. Kalıcı bir eser ortaya çıkmıştır. Antalya'nın turizm çekiciliği eskisinden çok daha yüksektir."
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak ise Antalya'nın Expo mücadelesini yıllarca verdiğini, sessiz sedasız çalışma yürüttüğünü, basitmiş gibi görünse de gösterilen büyük çabanın ardından Antalya'nın bu organizasyonu aldığını söyledi. Budak, Expo'nun o şehri kalkındırdığını belirterek "gelişimini 10 yıl önceye çekiyor. 2016 yılına kadar Antalya'da büyük değişiklikler olacak" diye konuştu.
CHP Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan, Osman Kaptan ve Isparta Milletvekili Prof.Dr.Lütfi Baydar'ın da hazır bulunduğu görüşmenin ardından Baykal ve Budak, Expo alanında incelemelerde bulundu.
Expo alanı olarak ayrılan ve Antalya Havalimanı'na 7,5 kilometre uzaklıkta bulunan Antalya Serik karayolu üzerindeki 1.086 dekarlık alana gelen Deniz Baykal ve Çetin Osman Budak, burada incelemelerde bulundu.
Çetin Osman Budak, Expo 2016 için Antalya'ya özgün endomik bir bitki üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve kardelen, portakal çiçeği gibi bitkilerin üzerinde durulduğunu, üniversitenin ise bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Bu sözler üzerine Çetin Osman Budak'a Baykal'dan bir teklif geldi. Bu araştırmada kokulu nergisin unutulmaması gerektiğini söyleyen Deniz Baykal, aynı zamanda fulün de Antalya'yı temsil edebileceğini belirterek "Şimdi seralarda yetiştiriliyor ticari olarak ama kokmaz onlar, kokusu kaybolmuştur onun gerçeğini bulacaksınız, nergisi unutmasınlar fulu unutmasınlar domateslerin içine koysunlar fulun, nergisin tam mevsimi, Döşemealtı'na çıkın, orada bulursunuz" dedi.
Deniz Baykal, Expo 2016 alanının ardından milletvekilleri ve partililerle birlikte selden zarar gören bölgeleri ziyaret etti. İlk olarak Çandır beldesine gelen Deniz Baykal, burada yağmurdan hasar gören ilköğretim okulu ve sağlık ocağını ziyaret etti. İlköğretim okulunda öğrencilerle birlikte fotoğraf çektiren Deniz Baykal'a öğrenciler burada nergis hediye etti.
(CE-HO-Y)

15.01.2013 14:42:32 TSI

Editör: Wan Haber