Amerikalı ileri teknoloji ve havacılık şirketi Lockheed Martin'in yönetim kurulu başkanı, Ankara'nın Orta Menzilli Hava Savunma Sistemi'yle (MEADS) ilgilendiğini belirtti.
1912 senesinde kurulan, Amerikalı ileri teknoloji ve havacılık şirketi Lockheed Martin'in yönetim kurulu başkanı Marillyn Hawson, Türkiye'nin Orta Menzilli Hava Savunma Sistemi'yle (MEADS) ilgilendiğini ifade etti.

 "MEADS ALMAN ORDUSU TARAFINDAN KULLLANILIYOR" 

Türkiye'nin ilgilendiği füzelerin halihazırda Alman Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanıldığını hatırlatan Hawson, Polonya'nın da sisteme ilgi gösterdiğini ve Savunma Bakanlığı'yla kısa süre önce bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

PATRIOT SİSTEMİNİN YERİNİ ALMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Almanya, İtalya ve ABD'nin yer aldığı Orta Menzilli Hava Savunma Sistemi'nin (MEADS) Patriot sisteminin yerini alması öngörülüyor.

KISA SÜRE İÇERİSİNDE MEVZİLERİNİ DEĞİŞTİREBİLİYOR

Füze olarak Patriot'ların son sürümü PAC-3MSE'leri kullanan MEADS sistemi ile menzili 1000 km'ye kadar olan taktik balistik füzelere, alçak ve yüksek irtifa Cruise füzeleri, insansız hava araçları, sabit kanatlı hava araçlarına ve döner kanatlı hava araçlarına karşı koruma sağlıyor. Tekerlekli araç üzerine monte edilmiş bir lançer ve 360 derece hareket edebilen radarlardan oluşan sistem kısa süre içerisinde mevzilerini değiştirebiliyor.

NAKLİYE HELİKOPTERLERİNCE TAŞINABİLİYOR

Ayrıca MEADS sisteminin tüm bileşenleri; C-130, 400M ve C-17 nakliye uçaklarının yanı sıra yeterli sayıda CH-47 ve CH-53 ağır nakliye helikopterleri tarafından taşınabiliyor.

LOCKHEED MARTIN NEDİR?

Lockheed Martin alanında lider, çok uluslu, 1995 yılında Lockheed Corporation ve Martin Marietta iştiraki olarak kurulmuş ileri teknoloji ve havacılık şirketidir. Merkezi Bethesda, Maryland'de olmak üzere, dünya çapında 56 ülkede faaliyet göstermekte ve 140 bin çalışanı bulunmaktadır. Şu anki icra kurulu başkanı ve şirket başkanı Marillyn Hewson'dır. Şirket ABD ordusunun bel kemiğidir ve son olarak beşinci nesil F35 savaş uçağı ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Editör: Wan Haber