Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde denetimli serbestlik tedbiri uygulanan gençlere Eurodesk'in sağladığı ücretsiz Avrupa fırsatlarını anlattı.
Eurodesk Yerel Temas noktalarından biri olan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Eurodesk (Avrupa Bilgi Ağı), Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH), Erasmus ve Gençlik Eylem Programları hakkında gençleri bilgilendirmeye devam ediyor. Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde denetimli serbestlik tedbiri uygulanan gençler, AGH, staj ve eylem programları hakkında merak ettikleri soruların cevaplarını Eurodesk irtibat görevlisi Başak Saygı'dan öğrendi.
Eurodesk'in gençlere eğitim ve gençlik alanlarında Avrupa fırsatları sağladığını ve Avrupa'daki faaliyetlere iştirak hakkında bilgi temin ettiğini anlatan Başak Saygı, Eurodesk'in, Türkiye'de Türk Ulusal Ajansı tarafından 2008 yılında faaliyete geçirildiğini söyledi. Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) kapsamında 18-30 yaş arası gençlerin, hiçbir ücret ödemeksizin ve şart aramaksızın, 2-12 ay süre ile Avrupa Birliği ülkelerinden birine gönüllü çalışmak üzere gidebileceğini söyleyen Saygı, Avrupa fırsatları ve Avrupa gönüllü hizmetinden yararlanmak isteyen gençlerin Eurodesk noktalarına başvurmalarını tavsiye etti.
(MŞ)

08.02.2013 13:53:05 TSI

Editör: Wan Haber