Antalya'nın Demre ilçesinde 'Biyolojik Mücadele Toplantısı' yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantı Demre Toptancı Hali Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği'nin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Şahin, Demre Toptancı Hali Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Fahri Duran, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Sarıca, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Münir Küçükyılmaz ile üreticiler katıldı.
Biyolojik mücadelede pilot bölge seçilen Demre'nin daha yüzde 38 olan örtü altı oranının, özellikle biberde yüzde 100'e çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen, "Her ülkenin kalıntı kriterleri mevcut. Bizim değerlerimizce normal olan kalıntılar, alıcı ülkelerin kriterlerine göre yüksek çıkıyor. Sorun ise tarımsal kimyasallar. Bunun için bizlerde kriterlerimizi alıcı ülkelerin kriterlerine göre gözden geçireceğiz. Demre'de ise biber öne çıkıyor. Bu konuda destekleme çalışmaları devam ediyor. 2013 desteklemeleri için üreticinin mart ayını beklemesinde fayda var. Örtü altı biyolojik çalışmalarını geliştirerek yaygınlaştırılması, kamu ve özel sektör ile sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle üreticilerimize teknik desteğin yanında diğer destekler konusunda çalışmalar yürütülmesi için bu toplantıları gerçekleştiriyoruz" dedi.
Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ile biyolojik mücadele konusunda yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi ve uygulanabilmesi aşamasında işbirliği için mutabık kaldıklarını belirten Şen, insan ve çevre sağlığının önemli olduğunu,tarım kimyasallarının en son başvurulacak yöntem olması gerektiğini söyledi.
(MÖB-SK-Y)

29.01.2013 10:08:26 TSI

Editör: Wan Haber