Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, yaptığı açıklama ile ülke gündemini değerlendirdi.
Özbakkal, "Türkiye'nin demokratikleşmesine siyasetten başlaması gerekmektedir" diyerek açıklamasına şu şekilde devam etti:
"Siyasi partiler ve seçim kanunlarında yapılacak değişikliklerde, milletvekilleri tekrar seçilme imkanı bulduklarında, ne genel başkanlarının ne de genel merkezlerinin getirdiği konuların aksine öncelikli meselelerini meclis gündemine taşımalı.
Başbakanları bile aşan bir şekilde İmralı'daki bölücü başının tayın ettiği bir sürecin içerisindeyiz. Oslo'da görüştünüz, Şemdinli'de kucaklaştılar. Bu yapılan teşebbüsleri yanlış buluyoruz. Bölücü terör örgütünün zemin ve zaman kazanarak, devam edeceğini görürsünüz. Bu gün hakim olan siyasi anlayış maalesef yapıcı bir siyasi anlayıştan ziyade yıkıcı bir siyasi anlayışa hakimdir.
Türkiye Cumhuriyeti hiçbir vatandaşıyla etnik temelde bir toplumsal sözleşme yapmamıştır. Hür ve eşit bireyler olarak, bütün vatandaşlarımızın aynı hukuka sahip olması gerekirken, bu gün dışarıdan bir takım deli gömlekleri giydirilircesine, kimlikler üzerinden siyaset yapmayı araç haline getirmiş, ana muhalefet ve iktidar partilerinin, Türkiye'ye vereceği bir şey olmayacağı kanaatindeyim"
(AÖ-Y)

25.01.2013 15:32:05 TSI

Editör: Wan Haber