Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, makam aracına yönelik saldırı iddiasına ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına "kasten adam öldürmeye teşebbüs" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Demirtaş'ın avukatı aracılığıyla başsavcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, 22 Kasım 2015 ve 18.00 sularında Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde kendisine eşlik eden koruma polislerince, tahsisinde bulunan 21 EL 114 plakalı zırhlı aracın makam koltuğunun bulunduğu sağ arka tarafta, kafa hizasında yuvarlak, düzgün hatlı bir iz fark edildiği, söz konusu olayda bir suikast teşebbüsü olup olmadığının araştırılması zorunluluğunun oluştuğu belirtildi.

Saldırıya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya da yer verilen dilekçede, yapılan kriminal incelemenin ön sonucu dışında kamu birimleri tarafından herhangi bir açıklamanın henüz yapılmadığı aktarıldı.

Saldırıda Demirtaş'ın hayatının hedef alındığının öne sürüldüğü dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"Valilik, Demirtaş'a yönelik bir saldırı olmadığı yönünde yüzeysel bir açıklama yapmıştır. Balistik inceleme dahi yapılmadan Diyarbakır emniyetinin ön kriminal raporu ile geçiştirilemeyecek kadar ciddi bir iddia ile karşı karşıya olunduğu gerçekliği üzerinden ciddi bir soruşturma yürütülmesi gerekir. Diyarbakır gibi her tarafa MOBESE kurulan ve herkesin attığı adımın sürekli izlendiği bir ilde yaşanan bu olayın en küçük ayrıntısına kadar araştırılması gerekmektedir. Demirtaş'a yönelik teşebbüs aşamasında kalan bir suikast olup olmadığı noktasında yapılacak soruşturma neticesinde tespit edilebilecek şüpheli tüm hususların netleşmesi ve etkin bir soruşturmanın savcılıkça yapılmasını istiyoruz."

Dilekçenin delil kısmında ise MOBESE görüntüleri, olay yeri inceleme, koruma polis ve tanık beyanlarına yer verildi.

Editör: Wan Haber