s - Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 2016 yılından beri tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da yaşayan annesi Sadiye Demirtaş ve babası Tahir Demirtaş konuştu. Oğlunun siyasete girmesini sevmeye Sadiye Demirtaş, "Şimdi oğlum çıksa bırakmayacağım tekrar siyaset yapsın. Kesinlikle bırakmayacağım! Erdoğan Bey korkmasın, oğlumu bıraksın, ona siyaset yaptırmayacağım" derken baba Tahir Demirtaş da oğlunu desteklediğini belirterek "Bana kalsa sonuna kadar devam etmeli! Babası olarak hissim, Allah’ın izniyle Selahattin ileride Cumhurbaşkanı olacak" dedi.

Diyarbakır'da ikamet eden Selahattin Demirtaş'ın ailesi T24'ten Reyan Tuvi'ye konuştu. Tuvi'nin Demirtaş ailesi ile yaptığı röportajın ilgili kısmı şöyle:

"Siyaseti sevmiyorum. Keşke çocuklarım siyasete girmeseydi. Şimdi oğlum çıksa bırakmayacağım tekrar siyaset yapsın. Kesinlikle bırakmayacağım! Erdoğan Bey korkmasın, oğlumu bıraksın, ona siyaset yaptırmayacağım. Dinlesin beni! Ben bunu cezaevi kamerasın
da söylemişim. Selahattin çıkacak ve burada yanımda oturacak!’’

Baba Tahir Demirtaş ise her defasında yaptığı gibi önce eşini saygıyla dinliyor, sonra da kısa ve öz fikrini soğukkanlılıkla söylüyor: “Bakalsa sonuna kadar devam etmeli! Babası olarak hissim, Allah’ın izniyle Selahattin ileride Cumhurbaşkanı olacak!’’ Anne Sadiye Demirtaş pes etmiyor: "Cumhurbaşkanı olmasına ben izin vermem! Bize lazım değil, her şey onların olsun!"


'ONUN GÖZLERİNDEN ÖPERİM'
Baba Tahir Demirtaş’ın kolay unutamadığı bir anısı var; "Selahattin, musluk değiştirirdi, çamaşır makinası kurardı… Bir gün bir yaşlı adam geldi, ‘senin bir çırağın vardı, benim evin musluklarını çok güzel yapmıştı. Benim kız yeni bir ev kiralamış, gelsin orayı da yapsın
Nerede o şimdi?’ diye sorunca, Ankara’da olduğunu, gelirse ona haber vereceğimi söyledim. Ankara’da ne işi olduğunu sordu, hukuk okuduğunu öğrenince gözleri doldu, başarılar diledi. ‘Onun gözlerinden öperim’ dedi."

Editör: Wan Haber