Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Hdp Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında, 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle 5 ayrı iddianame hazırladı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından Halkların Demokratik Partisi milletvekillerine yönelik davalar peş peşe açılmaya başladı.

Selahattin Demirtaş

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında hazırlanan fezlekeler, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında birer, Beştaş hakkında ise 3 iddianame hazırlanarak mahkemelere gönderildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 15 Ekim 2011 tarihindeki il kongresinde PKK lehine sloganların atıldığı belirtilen iddianamede, Demirtaş, “örgüt propagandası” yapmakla suçlanıyor.

Adana 2’inci ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Demirtaş’ın 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Figen Yüksekdağ

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında yürütülen soruşturmada hazırlanan iddianamede ise, Figen Yüksekdağ’ın 12 Ekim 2015’te Adana’daki bir cenaze töreni sırasında yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini aşağılama” suçunu işlediği iddia edildi.

hdp

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, Adana Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Meral Danış Beştaş

Adana’ya fezlekeleri giden HDP’li bir diğer vekil de partinin Eş Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş hakkında da 3 ayrı iddianame hazırlandı.

Meral Danış Beştaş için, Ankara Katliamı ve sokağa çıkma yasağı protestolarında yaptığı konuşmalar ve attığı bazı Tweetler nedeniyle, 3 kez ayrı ayrı 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianameler, adana 2, 8 ve 21’inci asliye ceza mahkemelerine gönderildi.

İMCTV

Editör: Wan Haber