Bursa'da geçen yıl Nisan ayında temeli atılan Demirtaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi açılış için gün sayıyor.
Yarı olimpik olan ve iki havuzun bulunduğu tesiste, yüzme, judo, güreş, tekvando gibi ferdi sporlar ile, masa tenisi, bilardo, fitnes ve jimnastik gibi alternatif sporların da yapılabileceği 4 ayrı salon bulunuyor. Demirtaş Mahallesi İsmetiye girişinde 4 bin 531 metrekarelik alanda inşa edilen tesisler, farklı mimarisi ile de dikkat çekiyor. Üzeri özel tonoz çelik çatı ile örtülen tesisin aydınlatmasında, gün ışığından daha fazla faydalanmayı sağlamak için çatıya, 170x23 santim ebatlarında 5 adet tonoz pencere yapıldı. Ayrıca binanın yan cephelerinde de bant pencere sistemi kullanılarak havuzların doğal ışık ile aydınlatılmasına maksimum katkı sağlandı. Tesislerin bir diğer özelliği, havuz suyunun arıtması ile ilgili. Yarı olimpik ve çocuk havuzu olmak üzere iki havuzun bulunduğu tesislerdeki suyun arıtmasında, klor yerine Türkiye'de çok az tesiste kullanılan 'Ozonlama' yöntemi kullanılacak.
Havuzların dışında her biri 380 metrekarelik 2 ayrı salondan birinin zemini, yumuşak, son derece özel bir spor zemin kaplama ile kaplanarak, judo, güreş, eskrim ve tekvando gibi ferdi sporlarının yapılabileceği salon olarak düzenlenirken, diğer 380 metrekarelik salon ise masa tenisi, bilardo gibi alternatif sporların yapılabileceği sert zemine sahip.
60 araçlık otoparkının yanı sıra, oyun gruplarının yer aldığı geniş çocuk oyun parkı ve yeşil alanı ile ile yakında hizmet vermeye başlayacak olan tesislerin havalandırmasında ise iklimlendirme yöntemi kullanılacak.
(ET-İHS

15.02.2013 10:45:13 TSI

Editör: Wan Haber