HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bağcılar Meydanı'nda partisinin düzenlediği 3. Bölge mitinginde hükümeti eleştirdi. Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanı'na da şöyle seslendi: "Sevgili hocam sırat köprüsünden mercedesle geçilmiyor ha haberin olsun."

Herkes görüyor ki devleti ele geçirmiş, kendisi ve akrabaları için kullanan zalimliğe dönüşmüş bir iktidar var” diyen Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Hükümetler, iktidarlar halkı doğru temsil etmek istiyorlarsa aralarına mesafe koymamalıdır. Kendisine oy veren ve vermeyen halk arasında ayrım yapmamalıdır. Adalet önemlidir. Halk sana soygun yap diye oy vermedi. Bir beklentisi vardı. Halk, AKP adaletsiz davransın diye oy vermedi. Biz hiçbir zaman vicdansız davranmadık. Kim bu ülkede faydalı iş yapmışsa Allah razı olsun dedik. Doğru adım attın diye senin zulmünü de hoş görmek zorunda değiliz.”

Açlık, yoksulluk ve işsizliği çözmek için barışa ihtiyaç olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Savaşın ortasında karnın doysa ne olur, doymasa ne olur. Barış ve ekmek bir arada olmalı. Barışı sağlarsak o zaman istihdamı sağlamak kolay olur” dedi.
 

“O zırh günahtan da koruyor mu?”
“Bir makam aracı için çerez parası diyenlere sesleniyorum” diyen Demirtaş, şunları söyledi:

“Bu lüks, bu kadar afra tafra haram değil mi, suç değil mi? Diyanet İşleri Başkanına özellikle soruyorum. Kendisine lüks zırhlı Mercedes armağan edilecek, sizin paranızla. Hocamıza sormak istiyorum sen bir din alimisin. Acaba bu Mercedes’in zırhı seni günahlardan da koruyor mu? oOzırh günahları da geçiriyor mu, geçirmiyor mu? Bak burada Bağcılar Meydanı’nda binlerce yoksul var. Bir çok arkadaşımın cebinde akşam eve giderken bir kilo et alacak, parası yok. Bu utanılacak bir şey değil ama gerçek. Hükümetin utancı, ama gerçek. Halkı bu kadar fakir fukara olan bir ülkede böylesine bir lüksü israfı niye halkın gözüne soka soka yapıyorsunuz ya!  Bu utancı niye bu halka yaşatıyorsunuz. Ayıptır ayıp. Ayıptır her şeyden önce. Ey Diyanet İşleri Başkanımız, sevgili hocam sırat köprüsünden mercedesle geçilmiyor ha haberin olsun.”
 

Ataması yapılamayan öğretmenlere seslenen Demirtaş, Haziran’da Meclis’te güçlü olurlarsa Temmuz ayında bütün öğretmenlerin görev yapacağını söyledi. Ücretli öğretmenlerin okullarda köle gibi çalıştırılığını ve 1000 TL ücret verildiğini söyleyen Demirtaş, “1000 TL nedir biliyor musunuz saraydaki bardakların bir tanesidir” dedi.

 

“Türkiye, Gazze’ye verdiği 200 milyon yardım sözünü yerine getirmedi”
AKP döneminde İsrail hükümetiyle askeri ve ekonomik sözleşmelerin 5 kat arttığını ifade eden Demirtaş, “Sadece Mavi Marmara katliamından sonra yüzde 50 arttı. Şimdi çıkmış beni kafir ilan ediyor. Benim, Musevi kardeşlerimize hiçbir lafım yok. Yahudi kardeşlerimize hiçbir lafım yok. Ama sen bizi İsrail’le işbirliği içindeymiş gibi gösterirken, alttan İsrail hükümetiyle her türlü askeri tatbikat, tank yenileme protokolleri, ekonomik işbirlikleri yaparken utanmıyor musun peki? Mısır’da yardım konferansı düzenlendi. Bu konferansa dünyada çok ülke katıldı. Gazze konferansında her ülkenin yardım yapması kararı alındı. Türkiye de o konferansta 200 milyon dolar Gazze’ye gönderme sözü verdi. Birçok ülke söz verdiği paraları gönderdiler Gazze’ye. Göndermeyen ülkeler; Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt, Türkiye… Gece gündüz Filistinli kardeşlerimiz Gazze’de zulüm altında diye meydanlarda ahkam kesenler, 200 milyon sizin çerez paranız bile değil. Göndersene Gazze’deki mazlum halka. Niye göndermiyorsun? Kafir dedikleri devletler verdikleri sözü yerine getirmiş, Gazze’ye parayı göndermiş; Suudi Arabistan, Kuveyt, Türkiye tek kuruş para göndermiyorlar. Bu ülkeler fakir mi? Suudi Arabistan kralı, af edersiniz, klozeti altın değilse oturmuyor” diyerek konuşmasını tamamladı. (DHA)

Editör: Wan Haber