HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlık tehditlerine pabuç bırakmayacaklarını açıkladı.

Dokulmazlıklara ilişkin iktidar partisinden gelen sert açıklamalara aynı şekilde karşılık veren Demirtaş, "Bunlar mezarlığın yanından geçerken korkudan türkü söyleyen tiplerdir. Benim Meclis grubumun yarısı, ömrünün yarısını hapiste geçmiştir. " dedi.

Demirtaş, partisinin Muş İl Başkanlığı 1. Olağanüstü Kongresi'nde yaptığı konuşmada, insanların sokakta kardeşçe yaşadığını, Türk ve Kürdün birbirine düşmanca bakmadığını, düşmanlığın Ankara'daki zihniyetten kaynaklandığını öne sürdü.

"DOKULMAZLIK TEHDİTLERİNE PABUÇ BIRAKACAK PARTİ DEĞİLİZ"
Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda da "Öyle dokunulmazlık tehditlerine falan pabuç bırakacak bir parti değiliz biz. Göreceksiniz bize bedel ödetmek isteyenler siyaseten en ağır bedeli ödeyecekler. Bunlar hayatlarında cezaevinin yanından geçmemişler. Bunlar mezarlığın yanından geçerken korkudan türkü söyleyen tiplerdir. Benim Meclis grubumun yarısı, ömrünün yarısını hapiste geçmiştir. Bizi cezaeviyle korkutuyorlar. Var mı böyle bir şey. Bulundukları 'makamı, mevkiyi kaybederiz' diye ödleri kopuyor. Zannediyorlar ki biz de öyleyiz." diye konuştu.

'CHP KALDIRDI' DİYECEKLER
CHP'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek vermesini de eleştiren Demirtaş, "Ana muhalefet partisi tarihe şöyle geçer onu unutmasın. Dokunulmazlığımız kalkarsa 'AKP kaldırdı' demeyecekler, 'CHP kaldırdı' diyecekler. Çünkü CHP'nin oyları olmadan AKP'nin ve MHP'nin oyları yetmiyor. İzleyeceğiz bakalım kaç CHP milletvekili bu suça ortak olacak. Çünkü dertleri HDP'li vekillerdir." dedi.

5-386.jpg

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Muş İl Başkanlığı 1. Olağanüstü Kongresi'ne katıldı.

 

Editör: Wan Haber