Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da adaylığını açıklamasının ardından 3 Köşk adayı da belli oldu ve başvurular başladı.

HDP'nin Köşk adayı Selahattin Demirtaş için toplanan imzalar, bugün Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e sunuldu. Meclis'te 28 milletvekili bulunan HDP, Demirtaş'ın Köşk adaylığı için 30 imza topladı. 

DEMİRTAŞ 3. YOL 

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, yaptığı konuşmada, adaylarının ülkeye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Baluken yaptığı açıklamada, Demirtaş'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak Türkiye halklarının huzuruna getirdiklerini belirterek, "Türkiye halklarının önüne bir üçüncü yolu, barışa, demokrasiye özgürlükçü anlayışa hizmet edecek bir alternatif yolu getirmenin onuru içerisindeyiz" dedi.

Çankaya Köşkü'ne artık halkın gerçek temsilcisinin çıkmasının zamanının geldiğini düşündüklerini vurgulayan Baluken, şu ifadeleri kullandı:

NEFES BORUSU OLACAĞIZ 

"Gerek Türkiye'de içinde bulunduğumuz siyasi krizin aşılması gerekse Ortadoğu'da yakıcı bir şekilde kendini dayatan bölgesel gelişmelerle ilgili bir nefes borusu, bir soluk borusu açma iddiasındayız. Çankaya'da bundan sonra statükocu bir anlayış yerine, halkın değerlerini esas alan, halkın içerisinden çıkmış olan, toplumun tamamını kucaklayan bir anlayışın oturması gerektiğini düşünüyoruz. Adayımız bu yönüyle bugüne kadar Türkiye'deki bütün ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı politikaların mağduru, birleştirici politikaların da hakiki sözcüsü olmuş bir adaydır. 

ÇANKAYA'DA ILIK RÜZGARLAR ESSİN

Adayımız hem Soma'da yakınlarını kaybeden madenci ailelerinin hem Roboski'de, Lice'de yaşamını yitiren gençlerin ailelerinin hem Madımak'ta yakılan Alevi yurttaşlarımızın hem de bugüne kadar dışlanmış olan gayrimüslim halkların temsilcisi olarak güçlü bir çalışma ortaya koyacaktır. Çankaya'da demokratik dönüşümün ılık rüzgarlarının esmesi temennisiyle hayırlı uğurlu olsun diyoruz."

Editör: Wan Haber