HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul İl Binası’nda yaptığı açıklamada Ankara’daki patlamayla ilgili şunları söyledi:

“Çok büyük katliamla karşılaştık. Vahşice barbarca bir saldırı gerçekleşti.

Çete liderleri kan dökme mitingi yapabiliyor, barış isteyenlere bomba. Patlamanın ardından da önce ambulans değil, TOMA geliyor. Alçaklığın en büyüğü yapıldı. Parçalanmış bedenlerin ortasına polis gaz atıyor. Ölü sayısı artsın diyen bir hükümet var ortada.

Arkasındaki güç açığa çıkar mı, hayır. Çünkü arkasında karanlık değil aleni bir güç var. Suruç’taki, Diyarbakır’daki gibi… Mafyalaşmış bir devlet anlayışı. Seri katil anlayışıyla karşı karşıyayız.

Cumhurbaşkanı, barışa bu kadar yaklaşmışken neden kaçtın? Buzdolabına koyduğun süreç canlara mal oluyor!

Bizi gece gündüz takip eden, 3 kişinin gösteri yapacağı yere yüzlerce polis yığan devletin bugünkü bombayı bilmemesi imkansız.

Canlı yada cansız, alçak bir bomba olduğu açık. Arkasında gizli bir güç yok. ‘Oluk oluk kan akıtacağız’ diyen açık güçler var. Halka hukuka hesap verecekler.

Bütün seçim çalışmalarımızı durdurmuş durumdayız, biz özgürlük için, huzurlu bir barış için kurulmuş bir partiyiz. Bir tek seçim için çalışmıyoruz. Çalışmalarımız tabii ki devam edecek ancak bu seçim çerçevesinde olmayacak. Yaralılar ve cenazelerle ilgileneceğiz.” (ZETE)

Editör: Wan Haber