HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Sultanbeyli'de oy kullanması sonrası yaptığı açıklamada, "Oyumuzun barışa vesile olmasını, sandıktan her ne sonuç çıkarsa çıksın tüm ülkeye hayırlı olmasını diliyorum" temennisinde bulunup, herkese oy kullanma ve sandığa sahip çıkma çağrısı yaptı.

İstanbul'da seçmenler, sabahın erken saatlerinde oy kullanmak üzere sandık başlarına gitmeye başlarken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da oyunu kullanmak üzere Sultanbeyli'de bulunan Mevlana Ortaokulu'na geldi. Demirtaş'ın oy kullanacak olması nedeniyle okul önünde polislerce yoğun güvenlik alındı.

Okul önündeki partililer ise Demirtaş'ı "En büyük Başkan, bizim Başkan" sloganıyla karşıladı. Demirtaş, yurttaşları selamladıktan sonra, ikinci kattaki 10 numaralı odaya giderek basın mensupları ve seçimde görev alanlarla selamlaştı.

Demirtaş, selamlaşmanın ardından 1114 No'lu sandıkta oyunu kullandı.

Basının yoğun ilgi gösterdiği Demirtaş, burada kısa bir konuşma yaptı. Demirtaş konuşmasında şunları söyledi:

"Umut ediyorum ki bugün yapılacak seçimlerde ortaya çıkacak siyasi sonuçlar bütün ülke hepimiz açısından en hayırlı sonuç olacaktır. Bütün Türkiye'nin en fazla arzuladığı şey huzurdur, barıştır. Seçim dönemi zorlu sıkıntılı bir seçim dönemi kampanyası oldu. Maalesef ki yitirdiğimiz canlar oldu. Bugün sandıktan ne çıkarsa çıksın herkes açısından geleceğe umutla bakmayı gerektirecek bir sonuç olacağından kuşku duymuyoruz. Herkes bugün oylarını kullansınlar."

Demirtaş, seçmenlere "sandıklara gidin ve sahip çıkın" çağrısı da yaptı.

Demirtaş, daha sonra okuldan ayrılarak seçimi takip etmek üzere Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı. (DİHA)

Editör: Wan Haber