Demirtaş, "Saray'daki zata sesleniyorum" dedi, "Alay ettiğiniz millet sarayınızı başınıza yıkar neye uğradığınızı şaşırırsınız" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, haftalık olağan grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'de kimsenin kendisini güvende hissetmemesi gerektiğini söyleyen Demirtaş, "ktidarı kaybetme riski gördüğünde İzmir’i İstanbul’u ateşe verir. Bundan kurtulmanın biricik yolu var. Buna karşı olanlar birleşecek. Sen haklısın yağcılığına, şakşakçılığına girmeyeceğiz" şeklinde konuştu. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın satırbaşları şöyle: 

Operasyonların bittiğinin ilan edildiği günden bu yana Şırnak'ta top atışları durmadı. Şu anda sağlam kalan binaları da yıkıyorlar. Terörle mücadeleyle falan alakası yok. Şırnaklıların tek suçu AKP'ye boyun eğmeyen Kürtler olmaları. Defalarca bunu denediler. Dersim'de, Ağrı'da, Sivas'ta aynı şeyleri yaptılar. Kürt, Türk kimliğini zorla kabul edecek.

Bugün yokmuş gibi davranabilirsiniz. 21 önce Bosna'da da bütün dünya yokmuş gibi davrandı. Kadınlara tecavüz edilirken bütün dünya yokmuş gibi davrandı. BM, NATO orada bir şey olmuyormuş gibi davrandılar.

Bugün sessiz kalıyorsunuz, yarın bunların hesapları sorulacak. Saray'daki zata sesleniyorum. Sizin çocuklarınız kumarhaneden çıkmıyor olabilir. Sizin halktan haberiniz olmayabilir. Alay ettiğiniz millet sarayınızı başınıza yıkar neye uğradığınızı şaşırırsınız.

Lice'de amaç sivil halkı cezalandırmak. Varsa suç işleyen hepsini alabilirsin. Fakat savaş uçaklarıyla köyleri bombalamanın, terörle, esrarla mücadeleyle nasıl alakası olabilir.

"KÜRT'ÜN, ALEVİ'NİN PUTİN KADAR DEĞERİ YOK MU?"

Masa diye bir şey var. Kavga ettiğin tüm ülkelerle barışacaksın, kendi yurttaşına kin kusmaya devam edeceksin. Kürt'ün, Alevi'nin Putin kadar değeri yok mu? Gazze'yi abluka altında tutup, zulüm yapan, plajda çocukları katletti diye bas bas bağırdığınız İsrail hükümeti kadar değeri yok muydu senin yurttaşlarının.

İsrail'le, Rusya'yla, Suriye ile hatta... Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri ilişki geliştirebilir itirazımız yok ama ilkeli olmalı. Bizim eleştirdiğimiz şey ilkesizliktir.

"BUNU BİZ SÖYLESEK VATANDAŞLIKTAN ATILMIŞTIK"

"Ruslarla gerilim doğru değil, ekonomiyi vuracak" dedik. Naranciye, sebze, işçi, inşaatçı hepsi durmuş. Turizm çöktü. Şimdi Kemer Belediye Başkanı Rus pilotun ailesine ev veriyor. Bunu biz söylesek vatandaşlıktan atılmıştık şimdi.

Bunların hesabını vereceksiniz. Biz bunları anlattıkça bizi 'vatan haini' ilan ettiniz. Suriye ile savaşmayın, oradaki radikalleri beslemeyin dediğimizde bize vatan haini diyenler, o dönem vatan hainliği yapmış olmasınlar.

ERDOĞAN İZMİR'İ, İSTANBUL'U ATEŞE VERİR

Türkler ve Türkiye’de yaşayan diğer kesimler hiç kendini güvende hissetmesin. Bu adamın ayağı bir kaysın, Denizli’ye Kütahya’ya aynısı yapar. Zannetmeyin ki sizi sevdiği için. İktidarı kaybetme riski gördüğünde İzmir’i İstanbul’u ateşe verir. Bundan kurtulmanın biricik yolu var. Buna karşı olanlar birleşecek. Sen haklısın yağcılığına, şakşakçılığına girmeyeceğiz. Yanlışın yanlış olduğunu, katilin katil olduğunu, hırsızın hırsız olduğunu söylemeye devam edeceğiz.

KAYNAK: HABERDAR

Editör: Wan Haber