HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, genel seçimlerde partisinin barajı aşamaması durumunda, ’’Ortaya bir kıyamet bir kaos çıkmaz. Türkiye bir savaş senaryosu, felaket durumuyla karşı karşıya kalmaz’’ dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CNN TÜRK’te Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına konuk oldu.


’’SAMİMİYETLE İNANIYORUM’’
Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtlayan Demirtaş, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde HDP’nin barajı aşacağını kaydederek, ‘’Ben barajı aşacağımıza samimiyetle inanıyorum, Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Bize ihtiyacı var demiyorum; bizim bize ihtiyacımız var’’ şeklinde konuştu.


’’BARAJ ALTINDA KALIRSAK...’’
Selahattin Demirtaş HDP’nin seçimlerde baraj altında kalması durumunda ise, ‘’Bunu hak ederek kalmışsak gerçekten bizi zorlayan bir durum da olmaz; ama yalanlarla, hilelerle, oy çalmalarla olmuşsa bütün itirazlarımızı da yaparız. YSK nezdinde, il seçim kurulları nezdinde bunu mücadelesini veririz. Baraj altında kalırsak, ortaya bir kıyamet çıkmaz, bir kaos çıkmaz. Türkiye bir savaş senaryosu, felaket durumuyla karşı karşıya kalmaz’’ dedi.

Editör: Wan Haber