BDP Adana İl Yönetimi'nin düzenlediği Dayanışma Yemeği'ne katılan Selahattin Demirtaş, 30 Mart yerel seçimlerinin kadınlar açısından daha başından itibaren kazanılmış bir seçim olduğunu belirterek, “Dünyada ilk defa bir seçimde bu kadar kadın aday çıkıyor. Bu belki sonuçları bugün itibariyle anlaşılmıyor ama daha düne kadar kadınların sofrada bile yerinin olmadığı bir toplumdan bugün Dünya'da en fazla kadın oranıyla seçime giren bir hareket olmuşsak, bu eşitlik ve özgürlük açısından gelinen noktanın ne kadar muazzam olduğunu gösteriyor. Kadınların, anaların bu seçimde yürüteceği çalışma kadın adayların da başarısını belirleyecektir. Ortadoğu'daki halk isyanları, Arap Baharı eğer bu kadar direnişe, fedakarlığa rağmen, bu kadar ödenmiş bedele rağmen özgürlüğe ve demokrasiye yürüyemiyorsa en büyük eksikliği o devrimin içerisinde kadının olmamasıdır” diye konuştu.

30 Mart yerel seçimlerde BDP'ye verilecek oyların anlamının sadece belediye başkanlığı koltuğu ya da yerel seçim yönetici koltuğu için kullanılacak oylar olmayacağına dikkat çeken Demirtaş, hükümetin bütün hatalarının halk tarafından artık görülmeye başlandığının ilanı olacağını söyledi. Tek bir oy bile artırabilmek için gerekirse günün 24 saatini harcayıp ikna olmamış bütün kesimlere tek tek ev ziyaretleri yapacaklarını vurgulayan Demirtaş, Adana'da alacakları belediyenin bütün demokrasi güçlerinin ortak hizmetinde olacağını kaydetti. Demirtaş, sadece kendi parti çıkarları ya da partililer için değil tüm Türkiye halkları için umudun gerçek temsilcisi olduklarını ortaya koyacaklarını bildirdi. BDP İl ve İlçe yönetiminin tüm kadrolarıyla alacakları başarının boyunlarının borcu olduğunun altını çizen Demirtaş şöyle devam etti: “HDP'nin buradaki adaylarının başarılı ve gerçekten de bizlere sürece layık bir sonucu elde edebilmeleri için biz 2 kat daha fazla çalışmak zorundayız. Çünkü burada BDP ile aldığımız sonuç elbette ki etkili olacaktır, siyaseten sonuç doğuracaktır ama HDP ile alacağımız sonucun bütün Türkiye genelinde yaratacağı etki çok daha büyük olacak. O nedenle burada seçime HDP ile girilmesi kararı verilmiştir. Biz burada HDP ile yakalayacağımız büyük çıkışla Edirne'ye kadar etki yapabiliriz. Ve özellikle Adana'da belediye kazanma ihtimalimiz var. Biz bunun bütün olasılıklarını hesaplayıp hep birlikte çalışıp bunu başaracağız.”

Seçmenlere, “HDP'nn adayları etrafında tek yürek olmalısınız” mesajı veren Demirtaş, Genel Merkez olarak özellikçe Adana bölgesine daha çok önem verip, sık sık ziyaret edeceklerini bildirdi. Yurtiçinde ve yurtdışında çok büyük bir heyecan olduğuna da dikkat çeken Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: “AK Parti, CHP ve MHP'nin kimseye verecek bir umudu yok. Örneğin Ankara'da 3 tane MHP'li aday giriyor. CHP'nin adayı MHP'li, AKP'nin adayı MHP'li, MHP'nin adayı MHP'li. 3 tane MHP'li Ankara'da bize karşı seçime giriyor. Buralarda da durum farklı değil. Mersin'de, Adana'da durum çok farklı değil. Milliyetçi cepheye karşı, halkın cephesi. Biz bu ülkeye demokrasi getireceğine inanmış bir halk hareketi olarak bedel ödüyoruz. Onlar bunu asla anlamayacaklar. Asla bizi bir arada tutan ruhu çözemeyecekler. Bu seçim çalışmalarında kendi tavrımızı, çözüm önerilerimizi halka doğru anlatırsak bu umudun bir sonraki genel seçimlerde iktidara yürümesine hiçbir engel kalmayacak.”

Güneş Restoran'da düzenlenen Dayanışma Yemeği'ne BDP ve HDP'li belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Editör: Wan Haber