Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Hakkari’de bulunan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yüksekova’da akşam saatlerinde Rona Clas Düğün salonunda esnaflar ve partililerle akşam yemeği için bir araya geldi. Demirtaş, ilk defa BDP olarak belediye kazanacakları yerlerle Türkiye’de büyük sürprizler yapacaklarını belirterek, “Bizler artık Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Muş, Bitlis, Ağrı, Bingöl Belediyesi, Erzurum’da bazı belediyeler ve Kars belediyesi gibi ilk defa belediye kazanacağımızın netleştiği yerlerde çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” dedi.

Yüksekova halkının her saat ödediği bedellerin unutulmaması gerektiğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yüksekova DTP ve BDP tarafından yönetildiği günden bu yana ilçe olduğu tarihten bugüne kadar almadığı hizmeti alabilmiştir. Alt yapısıyla üst yapısıyla hiçbir probleminin kalmadığı bir Yüksekova’yı yaratmak istiyoruz. Bunun da temelleri geçmiş dönemlerde atıldı. Çalışma belli bir noktaya geldi. Şimdi artık önümüzdeki dönemde bu projelerin tamamlanması gerekiyor. Yeni projelerle Yüksekova’yı gerçekten yaşanılabilir bir kent haline hep birlikte getirebilmemiz gerekiyor. Yeni yönetim de inşallah bunu başaracak. Biz arkadaşlarımıza güveniyoruz.”

 

‘KİM Kİ DİN ADINA, İSLAMİYET ADINA CEMAAT FAALİYETİ YÜRÜTÜYORSA BİZ ONA SAYGI DUYARIZ’

“Kim ki din adına, İslamiyet adına cemaat faaliyeti yürütüyorsa biz ona saygı duyarız” diyen Demirtaş, “İnsanların kendi dinini cemaatler aracılığıyla yaşamasında hiçbir sakınca yok, doğru olan da odur. Biz tam tersine devletin, diyanetin din işlerine bulaşmamasını istiyoruz. Din toplumun işidir cemaatlerin işidir. Cemaat kendi arasında dinini örgütleyebilir, yaşatabilir bu cemaatlerin hakkıdır. Ama cemaatlerin şirket kurma, valiyi yönetme, devleti el altından yönetme gibi bir hakkı yoktur. Trilyonlarca dolar cemaatlerin işi değildir. Cemaatlerin işi ticaret değildir. Tehlikeli olan budur işte. Yaptıkları ticaret, rüşvet, hırsızlık şu veya bu şekilde İslamiyet’e, dinimize mal edilecek. Onların bu çirkin davranışları yüzünden bugün dünyanın her yerinde İslami görüş tartışılacak” dedi.


“BİZ TÜRKİYE’DE YÜKSELEN YENİ BİR UMUDUZ”
“Biz Türkiye’de yükselen yeni bir umuduz. Gerçekten de davası için, inancı için en büyük mücadeleyi veren partinin bu parti olduğu artık herkes tarafından görülüyor” diyen Demirtaş, “Herkes fark ediyor ki birileri kutuları doldururken bizim partimizdeki insanlar için canlarını veriyorlar davalarından vazgeçmiyorlar. Bu işte büyük bir farktır. 30 Mart seçimlerinden sonra artık yeni bir iktidar alternatifi tartışılacaktır. Herkes BDP’nin seçim barajını rahatlıkla geçtiğini ve artık iktidara doğru yürüdüğünü görecek” diye konuştu.

Demirtaş konuşmasının ardından, BDP’nin Hakkari merkez, ilçe ve belde Belediye Başkan adaylarını tanıttı. Yapılan aday tanıtımının ardından yemeğe geçildi. Demirtaş, yemeğin ardından ilçeden ayrıldı.

Editör: Wan Haber