Cizre’de bir binanın bodrum katında bulundukları belirtilen yaklaşık 20 yaralıdan son 4 gündür haber alınamıyor. Hükümet yetkilileri, yaralıların yaklaşık 1 kilometre mesafedeki güvenli bölgeye gelmelerini ve buradan alınarak hastaneye kaldırılacaklarını söylüyor. HDP’liler ise yaralıların kendi başlarına binadan çıkamayacak durumda olduğunu belirtiyor.

Doktor, hemşire ve ambulans şoförlerinden oluşan bir gönüllü sağlık heyetinin Cizre’ye girişine ise hafta sonunda izin verilmemişti. Söz konusu binaya gitmek isteyen ve aralarında yaralıların annelerinin de bulunduğu grup da, güvenlik gerekçesiyle engellenmişti.
Cizre krizini çözmek için bugün HDP, hükümet yetkilileriyle temasa geçti. İmçtv’ye konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Cizre’deki bodrum katında bulunan yurttaşlardan günlerdir haber alınamıyor. Başbakan’a sesleniyorum. Cizre’deki o binalarda ortaya çıkacak tablo, geri dönülmeyecek bir köprü yıkılmasına neden olabilir. Benim başkanlığımda küçük bir heyet, sağlık ekipleriyle birlikte Cizre’ye, o binaya gitmek istiyoruz” çağrısında bulundu.

HDP heyetinin Ankara’da hükümetle diyaloğa geçtiğini belirten Demirtaş, bunun siyasi değil, insani bir talep olduğunu da ifade etti.

Editör: Wan Haber