Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için düzenlenen törende bir konuşma yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu topraklar; artık barışa hasret, barışa susamış topraklar olarak kollarını açmış, onurlu bir barışı kucaklamaya hazırlanırken, kimse farklı yöne çekmesin. Hiçbir kaygımız, korkumuz yoktur. Özgüvenimiz tamdır. Bizimle Kürt sorununu çözmek isteyenler, bu halkın geniş yüreğine güvenebilirler" dedi.
"Artık barış zamanıdır diyoruz, cenazelerimizin önünde bunu haykırıyoruz. Bu kanı durdurabiliriz, konuşarak sorunlarımızı çözebiliriz" diye devam eden Demirtaş, "Yıllardır tekrarladığımız bu duyguların arkasında milyonlar vardır. Biz barışı isteyen halkımızı en büyük güvence olarak görüyoruz. Bizimle muhatap olmak isteyenler, neyi güvence olarak ortaya koyuyorlar, onu görmek istiyoruz. Sizin ortaya koyduğunuz güvence nedir? Size güvenmemiz için bir adım atın, somut politika koyun ortaya. Bakın işte Diyarbakır meydanı, böyle bir şeye hazır olduğunun sinyalini veriyor; bu cenaze töreninde verilmiş güçlü mesajı almak istiyorsanız. Kana doymuş bu topraklarda artık çiçekler açsın, genç bedenler değil, savaş zihniyetini gömelim diyorsanız biz hazırız" ifadelerini kullandı.

"BARIŞ, YÜREK İŞİDİR"
"Barış; cesaret, yürek işidir. Bu halk cesurdur, o nedenle barışa hazırdır. Siz cesursanız hodri meydan. Bu fırsatı artık kaçırmayalım. 'Bu topraklarda artık gençler yeterince toprağa düştü' diyorsak bu fotoğrafı iyi okumak lazım” diyen Demirtaş, şunları kaydetti:
“Fransa hükümeti de AK Parti hükümeti de bu katillerin açığa çıkarılmasının gereğini yerine getirmek zorundalar. Kürt halkı tavrını ortaya koymuştur. Şimdi sıra, gerçek barışı istediğini söyleyen muhataplarımızdadır; Avrupa'dadır, AK Parti hükümetindedir”

Editör: Wan Haber