BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün Van Büyükşehir Belediyesi ile bölge illerinin belediye başkan adaylarını açıklamak üzere Van'a geleceği açıklandı.

Diyarbakır'da bazı il ve ilçelerin belediye başkanlarını kamuoyuna duyuran BDP'nin bugün Van'da, Van Büyükşehir, Erzurum Büyükşehir, Ağrı, Hakkari, Iğdır, Muş, Kars, Ardahan, Bitlis illerinin belediye başkan adaylarını açıklayacağı öğrenildi.

BDP Van Başkanı ve Seçim Komisyonu Sözcüsü Musa İtah'ın yaptığı açıklamada, Demirtaş'ın yaklaşık 10 ilin belediye başkan adayını açıklayacağını söyledi.

Adayları belirleme sürecinde öncelikli olarak halkın fikir ve görüşlerini esas aldıklarını, genel merkezleriyle yürüttükleri titiz çalışmaların ardından adayların belirlendiğini belirten İtah, "Yarın genel başkanımızın katılımıyla Serhat bölgesinde yer alan illerimizin belediye başkan adaylarını açıklayacağız. Diyarbakır'da 'kadın kotası' olarak belirlenen il ve ilçelerin adayları açıklandı. Van'da İpekyolu, Edremit, Erciş ve Özalp ilçelerinin kadın belediye başkan adayları açıklandı. Bu adayların açıklanmasını bekliyorduk. Adaylarımızın hepsi görevi üstlenebilecek yetenekte" dedi.

Editör: Wan Haber