Yayalaştırma Projesi'ni protesto ederek Demirören Alışveriş Merkezi'ne girmeye çalışan Taksim Dayanışma Platformu üyesi bir grupla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
Taksim Dayanışma Platformu üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, Taksim Yayalaştırma Projesi'ni ve Beyoğlu'ndaki tarihi yapılarda başlatılan düzenlemeleri Demirören Alışveriş Merkezi önünde protesto etti. Alışveriş merkezine girmeye çalışan grup, polisin müdahalesi ile karşılaştı. Grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken, Demirören Alışveriş Merkezi yetkilileri ise grubun içeri girmemesi için kapıları kapattı.
Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 35 ilde onlarca binanın yıkımına hep beraber tanık edildik. Başbakanın ve kurmaylarının bizden beklediği, bu büyük ve tarihi hizmeti alkışlamamız ve bir kez daha iktidarlığına biat etmemizdir. Oysa biz kentsel dönüşümün yani sermayenin kendi ihtiyaçları doğrultusunda kenti yeniden şekillendirmesinin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Toplum olarak hükümetin ve sermayenin özellikle inşaat sektörüne yüklediği yeni vizyonu ve buna tanınan geniş imkanların bedelini 2005 yılından beri ağır bir şekilde ödüyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Basın açıklamasının ardından grup slogan atarak dağıldı.
(ET-GS-Y)

22.12.2012 17:55:47 TSI

Editör: Wan Haber