Türk Kızılayı Derneği Mudanya Şubesi'nin olağan genel kurulu yapıldı. Tek liste ile girilen seçimde Sabih Demirdağ, oyların tamamını alarak başkanlığa yeniden seçildi.
Mudanya Türk Kızılay Derneği'nde gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını Şükrü Taştan yaptı. Üye aidatlarını yatırarak seçme ve seçilme hakkına sahip olan 65 kişiden 33'ünün katılım sağladığı genel kurulda, açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Sabih Demirdağ, 3 yıllık çalışmaları anlattı. Görev süresi içerisinde kan bağışı dışında 150 öğrenciye kıyafet yardımında bulunulduğunu ifade eden Demirdağ, kırtasiye ve ayakkabı yardımının da yapıldığını, 1 ekiple 3 yıl boyunca yapılan kan bağışı kampanyalarında 1559 ünite kan toplandığının altını çizdi.
Faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunmasının sonrasında tek liste ile gidilen seçimlerde, 33 üyenin oyunu alan Sabih Demirdağ başkanlığa yeniden seçildi. Ragibe Neşe Güneş, Birgül Kandemir, Naci Zeybel, Aliihsan Gülcan, Bülent Kopuz, Dursun Kaymaz yönetime seçilirken, Şükrü Taştan Denetim Kuruluna seçildiler. Kadir Ünlü ve Bayram Dinçeler ise Genel Merkez delegesi oldular.
Demirdağ, seçim sonrası yaptığı konuşmada, yönetimde gençlere ve bayanlara ağırlık verdiklerini açıklarken, sebebini Mudanya Kızılay Şubesinde görülen gençlik ve kadın kollarının olmayışı olarak gösterdi.
(HK-AF)

10.02.2013 15:16:01 TSI

Editör: Wan Haber