Manisa'nın Demirci ilçesinde vatandaşlara, Bereket Bahçeleri projesi kapsamında 22 bin adet fidan dağıtımı yapılacağı bildirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü binasında düzenlenen törene Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Kaymak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Çelik ile vatandaşlar katıldı.
Proje kapsamında, Demirci ilçe merkez, belde ve köylerinde iklim ve coğrafi yapı koşulları dikkate alınarak özellikle badem, zeytin, kiraz ve ceviz üzerine meyveciliğin ilçe ölçeğinde bölgesine göre geliştirilmesi amacıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ortak girişimleri ile "Bereket Bahçeleri" projesi uygulandığı kaydedildi.
Halıları ile ünlü Demirci'nin, geçen yıl uygulamaya konulan projenin devamı olarak bu yıl da dağıtılan bu fidanlarla, ileriki yıllarda meyveleriyle de tanınan bir ilçe olması amaçlanıyor.
İlk fidanların dağıtıldığı törende konuşan Kaymakam Sezgin, bölgeye yeni gelir kapılarının açılmasını hedeflediklerini kaydederek, şunları söyledi. "Bu yıl çok sert bir kış yaşamadık, bugün de bahar mevsiminde kendini hissettirecek bir atmosferi var. Bizler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak arkadaşlarımıza gerekli talimatları vererek vatandaşımıza fidan dikim mevsiminde bir an önce fidanlarımızı toprakla buluşturalım ve gecikmeden vatandaşımıza bu güzel fidanları ulaştıralım diye on beş gündür çalışma yapıyoruz. Bu çalışmanın ilk ürünü meyveleri de burada. Bugün 40 köyümüzden 163 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza zeytin fidanı dağıtıyoruz. Önümüzdeki hafta ceviz, badem, elma gibi fidanları ile birlikte toplam 582 vatandaşımıza 22 Bin adet fidan dağıtılarak ilçemize uygun bu bölgeye uygun fidanları dağıtacağız. Yaklaşık 600 vatandaşımıza onların istediği kadar ne kadar talep ettilerse o kadar fidan vereceğiz. Biliyorsunuz ki geçen yıl da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca uygulanan ve yaklaşık 380 vatandaşımıza uygulanan "Bereket Bahçeleri" projesi kapsamında fidan dağıtımını gerçekleştirmiştik. Bugün dağıtılan bu fidanlarda bu projemizin devamıdır. Bu projemizle bereket bahçeleri çoğalacak ve geçen yıl ki 380 kişiye bu yılda yaklaşık 600 kişide dahil edilerek bin civarında köylümüze üreticimize bereket bahçeleri adı altında fidan dağıtacağız. Bu projeyle üç beş yıl sonra mevsimine göre meyvelerini alabileceği pazara götürüp satabileceği gelir elde edebileceği geçimini sağlayabileceği bahçeleri kuruyoruz."

"BÖLGEMİZİN KALKINMASI İÇİN ÇOK ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ"
Demirci ilçesinin kalkınmasının çok çalışmaktan geçtiğini ifade eden Kaymakam Yalçın Sezgin, "Vatandaşımız yeter ki çalışmak istesin. Bizler sizler için buradayız. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak üretim yapmak isteyen vatandaşımızın her zaman yanındayız. Vatandaşımızdan sadece isteğimiz çalışmak istediklerini ve şu kadar arazilerinin olduklarını bizlere iletsinler ki bizlerde kendilerine yardımcı olalım. Bölgemizin gelişmesi adına hayata geçirdiğimiz bu projelerimizle vatandaşımızı yoksulluktan, çaresizlikten üretime ve gelir elde etmeye yönlendirerek onlara destek olup kendi imkanları ile geçimlerini sağlamalarını sağlayalım" dedi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Çelik de, Bereket Bahçeleri projesi ile ihtiyaç sahibi çiftçilerin vakfın yardımlarıyla hayatını devam ettiren değil, kendi el emeği ve alın teriyle çalışarak, kendi işinin patronu olan çiftçiler hedeflendiğini kaydetti.
Tören daha sonra fidanların dağıtımı ile sona erdi.
(KA-ERG-Y)

15.02.2013 16:08:38 TSI

Editör: Wan Haber