Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğü uzmanlarınca, Demirci ilçesindeki kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve potansiyel faydalanıcılara, 2013 yılında kabul edilecek proje sahaları ve hibe oranları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.
Demirci Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen programa Kaymakam Yalçın Sezgin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Kaymak ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
TKDK uzmanlarınca yapılan sunumda, mart ayından itibaren projelerin kabul edilmeye başlanacağı belirterek, TKDK'nın kuruluş amaç ve vizyonu hakkında bilgi verildi. Sunum yapan uzmanlar, "Kırsal kalkınma politikalarının en önemli amaçlarından biri kırsal alanlarda göçün azaltılması ve yaşam standardının yükseltilmesidir. Bu sebeple uygulanacak program vasıtasıyla kırsal alanlarda ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve mevcut işletme yapılarının güçlendirilmesinin yanı sıra gıda hijyeni, hayvan refahı ve ıslahı konularında AB normları yakalanmış olacak. Kırsalda yaşayan insanlarımızın gelir ve refah seviyelerinin arttırılması ve bütün bu gelişmeler ışığında çiftçi, üretici örgütleri ve işletmelerin proje yapma kapasiteleri gelişeceği böylelikle sorunların çözümünde katılımcılık artacak" denildi.
Programda konuşan Kaymakam Sezgin, katılımcılardan girişimci ruhunu göstermelerini istedi. Sezgin, katılımcılara ve toplantıyı düzenleyen TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü'ne teşekkür etti.
(KA-ERG-Y)

16.01.2013 16:21:39 TSI

Editör: Wan Haber