Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca uygulamaya konulan İş Başında Eğitim Projesi, Manisa'nın Demirci ilçesinde başlıyor.
Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, projenin ilçedeki işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamayı amaçladığını kaydetti.
Kaymakam Yalçın Sezgin, "Küçük esnaf, sanayici ayrımı olmadan işyerinde en az 2 SSK'lı işçi çalıştıran her işletme bu projeden istifade edebilecek. Bu proje ile ilçemizde en az 200 kişiyi 6 ay süre ile istihdam etmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda bu kişilerin çalıştıkları işyerlerinde aldıkları eğitim ile, kalıcı bir işe yerleşme şansları da kendi ellerinde bulunuyor. Bu projede, işverenlere yük olmadan işsizlere iş başında eğitim verilecek, işsizlerin meslek edinmelerini sağlanacak. Sektör ayrımı olmaksızın işverenlerin işyerlerinde çalışan sigortalı işçi sayısının yüzde 10 nu kadar yeni işçi istihdam etmeleri durumunda, 6 ay süre ile bu kişilerin maaş ve SSK giderleri İŞKUR tarafından karşılanacak. 6 ay sonunda ise istihdam zorunluluğu bulunmuyor. Bu projenin başarısı işverenlerin öncelikle ilgisine bağlı. Daha önceki projelere gösterilen ilgiden daha fazla olması için ellerinden ne geliyorsa yapsınlar. Biz de her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Hedefledikleri 200 kişinin istihdam edilmesinin en kısa sürede sağlanacağına inandığını da sözlerine ekleyen Kaymakam Sezgin, konuyla ilgili yarın (cuma) saat 14.00'de Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda ayrıntılı bilgi verileceğini bildirdi.
(KA-ERG-Y)

31.01.2013 15:09:27 TSI

Editör: Wan Haber