CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Seyhan. Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam İlçe Belediyelerine halktan topladıkları Evsel Katı Atık bedellerini iade etmeleri çağrısında bulundu.
Demirçalı, yaptığı açıklamada, Adana'da, ilçe belediye meclislerinin "evsel katı atık bedeli" adı altında para toplanmasına ilişkin kararlarının bazı belediye başkanlarının direnmelerine rağmen yargıdan döndüğünü ifade ederek, "Buradan Adana'da yetki kullananlara seslenmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak gücümüz yettiğince, imkanlarımız el verdiğince halkımızın sorunları karşısında sonuna kadar yanlarında olacağımızı ve her tür baskıya, sindirmeye, zulüm vergiye karşı çıkacağımızı ifade ediyorum. Biz halkımızın vekaleti ile görev aldık, bu vekaleti üzerimizde taşıdığımız sürece de halkımız için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
Demirçalı, Adana Büyükşehir Belediyesinin de vatandaştan haksız paralar topladığını iddia ederek, "Adana'da, belediye çöpleri ayrıştıran bir firmaya ayda yüz binlerce lira ödüyor. Oysaki Türkiye'deki birçok belediye çöplüklerini satarak para kazanırken, Adana'da ise durum tam tersine işliyor. Yaşanan bu handikaptan dolayı her su abonesi, çöpü ayrıştıran firmaya su faturasının içinde para ödemek durumunda kalıyor." şeklinde konuştu.
CHP Milletvekili Ali Demirçalı, Büyüşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğüne her aboneden alınan çöp toplama parası uygulamasına son verilmesi çağrısında bulundu. Demirçalı bu konuyu hukukçulara incelettirdiğini gerekirse bir davanın bu konuda da açılabileceğini kaydetti. Demirçalı, Adana'da 480 bin dolayında su abonesi bulunduğunu, her ay toplanan paranın da küçümsenmeyecek boyutta olduğunu kaydetti.
CHP Adana Milletvekili Demirçalı, Adanalıların haksızlıklara karşı tepki koymalarını da isteyerek şöyle konuştu:
"Vatandaşlarımızın gözünden hiçbir şey kaçmıyor. İşçi, memur, esnaf, öğrenci, emeklinin tablosu ortada. Hükümet yetkililerinin çizdikleri pembe tablo, ülkemizin, halkımızın yaşadığı gerçeği uzaktan yakından yansıtmıyor. Ülkemiz nüfusunun yarıdan fazlası kredi kartı, tüketici kartı, tarım kredi, esnaf kefalet borcu ve bunun gibi borçlar içerisinde geçinmeye çalışıyor.
Bu iktidar, bırakın çözüm üretmeyi, Adana'nın farkında bile değil. Adana, bütün iller arasında 19,1 işsizlik oranı ile ilk sırada yer alıyor. Kent nüfusunun büyük bir kısmı yeşil kartlı, yaşama zor tutunabilen, dar gelirli vatandaşlarımız. Adana, birinci önceliği çarpık kentleşme olan 6 il arasında bulunuyor.
Tarım arazileri amaç dışı kullanılıyor, yapılaşmaya ve rant hesaplarına feda ediliyor. Adana, kent kimliğini yitiriyor. Bu gerileme, Adana'nın sadece tarım ve sanayisini değil, kültür, sanat, spor gibi birçok alanı da olumsuz etkileyerek gerilemesine neden oldu. Önceki dönemlerde ekonomi, sanat, kültür, spor gibi her açıdan zenginliği yaşayan Adana, günümüzde sadece geçmişiyle övünür hale geldi."
(ADN-Y)

11.01.2013 12:42:56 TSI

Editör: Wan Haber