Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde AK Parti Çerkezköy İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
AK Parti Çerkezköy İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Dekor Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili ve Tekirdağ Koordinatörü Harun Karaca, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr.Gökhan İnce ile Habip Bilgin, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı, AK Partili İl Genel Meclis üyeleri Hasan Karaca, Abdurrahman Çiçek ve Ercan Çorbacı, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Belde Başkanları, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ile İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli ile İlçe Gençlik Kolları Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
Açılış ve yoklamanın ardından divanın oluşturulmasına geçildi. Sunulan önerge ile Divan Başkanlığına Ahmet Aygün, divan heyetine ise Sebahattin Çolakoğlu, Zekeriya Yazı, Mehmet Meçe ve Nevin Özkaya seçildi. Divan seçiminin ardından Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından davetlilere slayt sunumu izlettirildi. Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ gerçekleştirdi.
Danışma toplantılarında yapılacak istişareler ile yeni bir yol haritası belirleyerek çalışmalarına devam edeceklerini belirten Alaettin Demirbağ "Toplantılardan sonra daha büyük bir aşk ve şevkle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizler siyaseti milletimizden aldığımız güçle milletimiz için ve milletimizin menfaatine yapıyoruz. Çatışma ve fitne bizim fıtratımızda yok. Halkımızın refah seviyesini yükseltmek için halkımızla birlikte teşkilatımızla birlik beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
AK Parti hükümetinin icraatlarını özellikle de genç nesillere anlatılmasını isteyen Alaettin Demirbağ, "Önümüzdeki seçimlerin sonucunu yeni oy kullanacak ya da ikinci kez oy kullanacak olan gençlerimiz tayin edecekler. Yaşı büyük olanlar bir şekilde 2002 öncesini bilmektedirler. Ama şimdiki gençlerimiz 2002 öncesinde hastane kuyrukları, olmayan ilaç kuyruklarından haberleri yok. Türkiye'de 6 bin kilometrekare bölünmüş olan yol bugün 21 bin kilometreye ulaşmış. Yeni oy kullanacak gençlerimiz bunları bilmiyor. Eğitimde ilk yarı sonunda kadar velilerimizin günleri kitap aramakla geçerdi ama bugün öyle değil. Artık, eğitimin açıldığı ilk gün çocuklarımızın okul kitapları sıralarının üzerinde bulunuyor.
Engellilerimize rehabilitasyon ve eğitilmesine kadar sosyal yardımlaşmalar bizim dönemimizde oldu. Enflasyon 3 haneli rakamlara çıkmıştı bugün ise tek haneli rakamlara indi. Asgari ücret çok iyi görünmeyebilir ama 2002 öncesiyle kıyasladığımız zaman alım gücü en az ikiye katlanmıştır" diye konuştu.
Demirbağ, demokratikleşme çalışmaları olarak adlandırılan faaliyetlerden de bahsederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Demokratikleşmede kat ettiğimiz yol herkes tarafından görülmektedir. Terörle mücadele konusunda partidaşlarımızın çok dikkatli olması lazım. Birileri bunu istismar edebilir ama emin olunki ne başbakanımız nede hükümetimizin üyeleri bu milletin başını öne eğdirecek hiçbir şeye imza atmayacaktır. Her şey akılan kanın durdurulması için yapılmaktadır."
Son olarak Büyükşehir yasa tasarısından da bahseden Demirbağ şöyle devam etti; "Büyükşehir konusunda muhalefet partileri sürekli aksi yönde propaganda yapmakta ama şunu çok iyi bilinmelidir ki, büyükşehirlere genel bütçenin gelirlerinden yüzde 5 pay ayrılmaktadır. Büyükşehir tasarısıyla Tekirdağ büyükşehir olacağı gibi bu pay da yüzde 6'ya çıkarılacaktır. Yüzde 6 pay her ay gelecek. Genel bütçeden ilçelere ayrılan nüfusa göre yüzde 2,5 vergi payı yüzde 4,5'a çıkarılmıştır. Mera ve otlakların alındığı söyleniyor bunlar köylerimizindir ve kullanım hakları gene köylerimize aittir. Bütün teşkilat üyelerime yaptıkları çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum"
Demirbağ'ın konuşmasının ardından yerel seçimlerle ilgili kısa bir konuşma yapan Tekirdağ eski Belediye Başkanı Ahmet Aygün, CHP'nin belediyecilik anlayışını eleştirerek, "CHP'liler çiçekle böcekle uğraşıyor. Milleti buna inandırmışlar. Yatırım anlamında hiçbir şey yok. Sizler, Çerkezköy'deki Belediyeciliği, AK Parti Belediyeciliğini, hizmetleri herkese anlatmak zorundasınız. Çorlu'da, Saray'da, ve diğer yerlerde yapacağımız çalışmalarla Büyükşehri alacağız" diye konuştu.
Toplantının devamında kürsüye gelen AK Parti İstanbul Milletvekili ve Tekirdağ Koordinatörü Harun Karaca, seçimlerde büyükşehri almalarının önemine değinerek, "Tekirdağ'da büyükşehir belediyesini kazanarak Recep Tayyip Erdoğan'a en büyük hediyeyi götüreceğiz. 1981 yılından beri Erdoğan ile birlikteyiz. Biz siyaset yaparken mevki hesabı yapmadık. Bizim de hedefimiz, vatandaşa hizmet için Çerkezköy'de, Çorlu'da, Tekirdağ'da ve diğer yerlerde Belediye Başkanlıklarını kazanmak ve hesabımız bu olmalıdır. Çalışmalarımıza bu gayret ve özveri ile devam etmeliyiz" dedi.
Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunda kimsenin seçilebileceğine inanmadığını belirten Karaca, "ancak biz inandık ve hep birlikte çalışarak bunu başardık. Erdoğan o zaman 40 yaşındaydı. Başbakanımız göreve başladığında İstanbul sorunlar şehriydi. O dönemde hava kirliliği, su kesintisi çöp gibi birçok sorun vardı. 1998 yılında bunların hiçbiri kalmadı. Daha önce yüzde 27 oranla kazandığımız belediyeyi bu kez yüzde 60'ların üzerinde oranla kazandık. Adalar'a suyu ilk biz götürdük. Vatandaş Recep Tayyip Erdoğan'ı bağrına bastı" ifadelerini kullandı.
AK Parti'nin kuruluş süreci hakkında da konuşan Harun Karaca, şöyle devam etti: "Erdoğan'ın başarısını çekemeyenler, 28 Şubat'ın mimarları, bir şiir yüzünden Erdoğan'ı hapse attı. Erdoğan hapisten çıkınca, illere, ilçelere ziyaretler düzenledi. Gittiğimiz her yerde on binler Erdoğan'ı karşılıyordu. AK Parti'nin sahibi vatandaştı ve gittiğimiz yerlerde tabelamızı dikince vatandaş da sahip çıktı. Bir yıl sonra da tek başına iktidara getirdi. AK Parti iktidarından önce Türkiye'nin itibarı yerin dibindeydi. Türkiye, 500 milyon dolar borç için takla atıyordu. Sözünün kıymeti yoktu. Ama şimdi öyle mi? Türkiye artık el açan değil, veren bir ülke oldu. Eksiklikler elbette var. Biz mükemmel bir Türkiye devralmadık. Ama mükemmel bir Türkiye yapmak için çalışıyoruz. Teşkilatlarımızla, Bakanlarımızla, vekillerimizle, Meclis Üyelerimizle gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bizler, hayırla yad edilen insanlar olmak istiyoruz"
Milletvekili Karaca hiçbir şeyin 2002 öncesi kadar kötü olmadığını ifade ederek, "İhracat 35 milyar dolarken şu an 153 milyar dolar. 2009 krizinde Avrupa ülkeleri harcamalarını geri çekerken, Türkiye'nin aldığı personel sayısı 100 binin üzerinde. Barışı hep birlikte tesis etmemiz lazım. Irak, Bosna, Bulgaristan, Suriye acı yaşadığı zaman barınabileceği bir Türkiye var ama bizim böyle bir yerimiz yok. O yüzden huzur ve barış içinde yaşamamız lazım" açıklamasında bulundu. Yapılan konuşmaların ardından toplantının devamı basın mensuplarına kapalı olarak devam etti.

08.01.2013 10:28:23 TSI

Editör: Wan Haber