Beşiktaşın süper golcüsü Senagelli forveti Demba ba attığı golleri ile yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Demba ba gol sayısını 15 e çıkararak  yeni bir rekor yaptır.Beşiktaş'ta Demba ba rekorlar kırmaya devam ediyor. Bjk nin süper golcüsü Demba ba karabükspor maçında attığı golle kariyeine yeni bir rakor ekledi.

 

Beşiktaşın Kardemirçelik karabükspor karşısında aldığı galibiyette büyük pay sahibi olan Dem ba attığı gol ile her geçen gün adını yeni rekorlara yazdırıyor.


Beşitaşın senagelli yıldızı golcüsü Demba ba karabükspor maçında da fileleri havalandırdı.Demba ba bu maçta 2 gol atarak toplamda 7 gole ulaştı Newcastle united takımında 16 gol sayısına şimdi bjk de ligin yarısında 15 yaptı kariyerine yeni bir rekor daha yapmaya hazırlanıyor.

 

demba.jpg

 

DEMBA BA KİMDİR

Demba Ba (d. 25 Mayıs 1985, Sevr), Fransa doğumlu Senegalli futbolcu. Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta forma giymektedir.

Ba Sèvres, Paris'te doğdu ve yedi çocuklu bir ailenin altıncısıydı. Saint-Valery-en-Caux, Seine-Maritime'de büyüdü. 1999-2000 sezonunda Port Autonome takımının altyapısında oynamaya başladı. 2000-01 sezonunda Frileuse altyapısında oynadı.

2001 yılında, Châtillon'a dönen Ba Montrouge altyapısında oynamaya başladı. 2004 yılına kadar orada oynadı. Sonraki yıllarda Lyon ve Auxerre kulüplerinden teklif gelse de[1] Ba İngiltere'de bir takımda profesyonel oynamak için takım aradı. Arkadaşı Gauthier Diafutua tarafından Watford teknik direktörü Ray Lewington'a önerildi. Ancak kısa bir süre sonra Lewington takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Ba Barnsley'de 1 hafta geçirdi.[Football League takımları Swansea City ve Gillingham ile başarısız olan görüşmelerden sonra Fransa'ya döndü


4 Ocak 2013 tarihinde Ba, Chelsea'ye transfer oldu. Üç yıllık bir sözleşme imzaladı ve kulüp tarihinin ilk Senegalli oyuncusu oldu. Boşta olan 29 numarayı aldı. Ba, ilk maçına 5 Ocak'ta FA Cup üçüncü tur maçı Southampton karşısında çıktı. ilk maçında iki gol atarak Chelsea'nin 5-1 kazanmasına yardımcı oldu.[16 Ocak'ta ligdeki ilk maçında aynı takıma karşı yine gol attı ve maç 2-2 berabere bitti. 2 Şubat 2013 tarihinde Ba, ilk kez eski takımı Newcastle karşısında oynadı. Maç Newcastle'ın evi St. James' Park'ta oynandı. Maçın 32. dakikasında Ba, açılış golüne çok yaklaştı ancak Newcastle kalecisi Tim Krul şutu kurtardı. Ba, topa kafa vururken Coloccini ile çarpıştı. Burnu kırılan Ba, 43. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Newcastle maçı 3-2 kazandı.Golsüz geçirdiği yedi maçtan sonra Ba, 2 Mart'ta Stamford Bridge'te 1-0 kazandıkları West Broich Albion maçında gol attı.[1 Nisan'da FA Kupasında Manchester United ile yaprıkları çeyrek final mücadelesinde Ba, Juan Mata'nın uzun bir ortasında golü buldu ve Chelsea 1-0 kazandı. Yarı finalde Wembley'de Manchester City ile eşleştiler.

Editör: Wan Haber