Deliilyas Belediyesi ekipleri, kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Deliilyas Belediye Başkanı Hayati Akbulut, "Beldemizde etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle insanlar kadar yabani yaşam da olumsuz etkileniyor. Beldede yoğun kar yağışı ve beraberinde soğuk havanın etkili olması, yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta güçlük çekmesine yol açmakta. Geçen yıl başlattığımız yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakılması çalışmamızı bu yılda sürdürüyoruz" dedi.
Akbulut, "Kış mevsimi bu yıl da çok ağır geçeceğe benziyor. Geçen yıl kendim şahit oldum aç kalan kargaların kekliklere saldırdığına. Kurtlar köylere inerek bağlı köpekleri bile yiyebiliyor. İlk olarak 2012'de doğaya yem, yonca ve et bırakmıştık. Bu yıl da hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Belediye olarak tüm imkanlarımızı değerlendireceğiz. Belediyemizden 1 ton da buğday ayırdık" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Hayati Akbulut, vatandaşların da çalışmalara destek verdiğini ifade ederek, "Sağ olsunlar beldemiz sakinleri de bu çalışmaya destek veriyorlar. Yaban hayatın korunması için bizlere destek olmak isteyen hemşehrilerimizin belediyemizle irtibata geçmesini bekliyoruz" dedi.
(TB-ZB-Y)

11.01.2013 13:34:13 TSI

Editör: Wan Haber