ABD'li Sierra'nın ölümünün ardından gündeme gelen Sarayburnu'ndaki surlar içinde bulunan dehlizler çevreye adeta korku saçıyor.
ABD'li Sarai Sierra'nın Sarayburnu'ndaki surların içinde başı ezilerek öldürülmüş halde bulunması, bölgenin ne kadar güvensiz olduğunu gözler önüne serdi. Geçmiş yıllarda benzer olayların yaşandığı, turistlerin taciz ve tecavüz edildiği bölgede vatandaşlar da artık bıkmış durumda. Osmanlıdan miras kalan dehlizler adeta kaderine terk edilirken, onları sahiplenen madde bağımlıları ve mekansızlar oldu. Dehlizleri birer oda haline getiren madde bağımlıları, bölgeyi adeta evleri gibi kullanıyor.
Uzun yıllardır Cankurtaranda yaşayan Muhtar Nevin Taş, "Bu surların artık temizlenmesi gerekiyor. Oranın bu durumu mahallemize de zarar veriyor. Orada uyuşturucu ne ararsanız var. Sokaklarda yatanlar, baliciler, tinerciler hepsi orada yatıyor. Biz Cankurtaran halkı olarak oralarda gezemiyoruz. Korku içerisinde yaşıyoruz. Orası temizlenip halka açılmalıdır. Eskiden spor sahamız vardı. Şimdi yıkıldı. Gençlerimiz çoğu boşta olduğu için oralara takılmaya başladılar" dedi.
ABD'li Sierra'nın ölümüne de çok üzüldüklerini belirten Muhtar Taş, "Bu orada yaşanan ikinci olay oldu. Daha öncede Japon bir turist'e tecavüz edilmişti. Beklentimiz oraların bir an önce temizlenmesidir" şeklinde konuştu.
Bölge sakinlerinden Hayrettin Çövenel de "Bu surların tarihi bir önemi var. Kaldırılması mümkün değil ancak buraların elden geçirilip onarılması lazım. Burası çok tenha bir yer. Her türlü suçun işlenmesine müsait bir bölge durumuna geldi. Özellikle geceleri hepimiz tedirginiz. Yetkililerin biran önce bu alanları koruma altına alıp, tadilattan geçirip halka açmasını bekliyoruz" dedi.
Cankurtaran semtinin bu tür olaylara anılmasını üzüntü ile karşılayan Aydın Kavuncu ise "Geçmişte bu bölgede aileler oturuyordu, zamanla oralar boşaldı. Şimdi aile kalmadı. Tinerciler oraları mekan edinmiş. Orası sadece olay olduğu zaman gündeme geliyor. Olayları bitince unutuluyor ve yine tinercilere kalıyor. Bizim isteğimiz oranın temizlenmesidir" diye konuştu.
(ET-ÖK-Y)

05.02.2013 17:57:26 TSI

Editör: Wan Haber