CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün Edirne'den 2012 yılında 16 milyon TL gelir ettiğini, bu gelirden 5 milyon TL ile Edirne'deki eserlerin restorasyon edildiğini belirterek, "Aradaki fark başka illere aktarılıyor" dedi. Değirmendereli ayrıca Edirne'yi Türkiye'nin Floransa'sı yapma peşinde olacağını kaydetti.
Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili ve Sanayi-Enerji Komisyonu Üyesi Kemal Değirmendereli, Kıyık semtindeki bir kahvehaneyi ziyaret etti. İl Başkanı Avukat Teoman Özdöl'ün de yer aldığı ziyarette vatandaşların sorunlarını dinleyen Değirmendereli, ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Konuşmasına; Çevre Komisyonu'ndan Sanayi-Enerji Komisyonu'na geçtiğini hatırlatarak başlayan Değirmendereli, komisyon değişikliğine rağmen önceki konuları takip etmeye devam edeceğini kaydetti. Ergene kirliliği, DSİ projeleri, su kuyularına önceden ödemeli sayaç takılması, Yamaç arazi sulama projeleri gibi konuların yakın takipçisi olduğunu vurgulayan Değirmendereli, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
ÇOBANLARA DESTEK İÇİN KANUN TEKLİFİ
"Meralarımız tehlikede bunun için tüm muhtarlara tek tek mektup yazmıştım. Durumun önemini onlar da paylaşmışlardı. Sanırım bu konuda bir adıma sebep olduk. Sayın Vali meraların ıslahı ile ilgili ciddi adımlar atmaktadır. Bir diğer konu sadece teknik olarak bir hususu çözmeyi beklediğimiz çobanlarımıza nasıl bir destek vereceğimiz konusudur. Kanun teklifi çalışmamızda sadece bir hususu daha netleştirebilirsek bu konuda da anlamlı bir adım atacağız. En önemli gücümüz kadınlarımız ve gençlerimizle de ilgili projelere ışık tutmaya başladım. Bu konudaki girişimlere destek olmanın yanı sıra bunların devam ettirilip projeler üretilmesinde ve temasların kurulmasında bizatihi rol alacağım.
"EDİRNE'Yİ TÜRKİYE'NİN FLORANSA'SI YAPMA PEŞİNDEYİM"
Bir başka konu ise Edirne'mizde çok önemli hem maddi hem manevi yeri olan vakıf arazileri vakıf varlıkları meselesidir. Bu konuda da son altı ayda yine bir soru önergesi verdim. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün Edirne'den 2012 geliri 16 milyon TL. Edirne'deki eserlerin restorasyonuna harcadığı para ise 5 milyon TL. Aradaki fark başka illere aktarılıyor. Kervansaray Oteli, Kervan Otelinin ve Ali Paşa esnafının kira bedellerini sorguladım. Bu yanıtları sizlerle paylaşıyorum. Edirne'nin vakıf gelirlerinin Edirne'deki vakıf eserlerinin ihyası için kullanımı ile Edirne'yi Türkiye'nin Floransa'sı yapmanın peşinde olacağım."
Değirmendereli son olarak iktidarın ampulünün patladığını belirterek, "Artık devir florasan devri. Çok ışık verip az enerji tüketen LED ışıklar var. AKP'nin ampulünün devri bitti" dedi.
(ORA)

25.01.2013 14:07:40 TSI

Editör: Wan Haber