Heyet Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Yönetim Kurulu Üyeleri Diyaddin Altındal, Metin Abi, Burhan Kandaşoğlu, Faruk Biner, Ömer İnanç, Murat Beyaz tarafından karşılandı. 


Ziyarette konuşan Mehmet Durusoy vergi haftası nedeni çeşitli etkinlikler başlattıklarını söyleyerek “Depremlerden sonra bazı uygulamalar askıya alınmıştı. Bundan sonraki süreçte tüccarların, yatırımcıların sıkıntılarının giderilmesine destek olup sorunlarını çözeceğiz. Yatırımcılarla ekonomik döngü oluşturup, uygulama sürecini hızlandırarak sorunları en aza indireceğiz. İşlemleri uzatmanın, bekletmenin bir manası yok, bu tür uygulamalar sorunların daha da artmasına neden olur. Bu nedenle tüccarların işlemlerini en kısa sürede yapabilmek için çalışmalar başlattık. Bölgeye karşı oluşan ön yargıyı başarılı çalışmalar yaparak ortadan kaldırmalıyız. Tüccarların, esnafın, üyelerinizin sorunlarını çözerek, en iyi şekilde hizmet vermek önceliğimiz olacak. Görevimizi hakkıyla yerine getirebilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kapımız herkese açık” dedi. 


Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Necdet Takva, Vergi haftasını kutlayarak, bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Takva: “Bir devletin var olması,  üstlendiği görevleri yerine getirmesi, güvenli, huzurlu ortamları sağlaması için vergi sistemini uygulanması gerekir. Vergi sistemini insanların isteyerek ödeyebileceği bir konuma getirmeliyiz. Daha çağdaş ve modern bir sistemi uygulamaya geçirerek kamu otoriteleri ile etkin iletişim kurmalıyız. Bölgeler arası dezavantajları, tahribatları ortadan kaldırarak gelir seviyesi düşük yerlere ekonomik destek sağlamalıyız. Bölge ile ilgili ön yargıları ortadan kaldırmak için çalışma başlatmalıyız. Van TSO’ya gelen üyelerin işlerini kolaylaştırmak için elimizden geleni yaptık. Umuyoruz ki kamu yöneticileri de bizim işimizi kolaylaştıracak adımlar atar. Kayıt dışı kalmamak için etkin bir iletişim kurarak hareket etmeliyiz. Tüccarlar ile ilgili olumsuz bakış açılarını değiştirerek tüccarın sorunlarını azaltacak tedbirler almalıyız” ifadelerini kullandı. 

 

Editör: Wan Haber