İzmir'den İstanbul'a gitmek için havalanacağı esnada  Onur Air’e ait bir yolcu uçağı son dakika yapılan bir ihbar sonrası hemen güvenli bir bölgeye çekildi ve arama başlatıldı. Dedikodunun yanlış anlaşılmasından dolayı yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı.İzmir-İstanbul seferini yapmaya hazırlanan Onur Air uçağı, bomba araması için apronda güvenli bir bölgeye çekildi. İhbar asılsız çıktı!
 
Yetkililer, uçak yolcularını almaya hazırlanırken iki yolcunun kendi arasında "Uçakta bomba olabileceği" yolunda konuşmalarını duyan üçüncü bir yolcunun bu durumu iletmesi üzerine alarm verildiğini bildirdi.
 
Prosüdür gereği uçak bomba araması için apronda güvenli bir yere çekildi. Aramanın bitmesinden sonra uçağın yolcularını alıp havalanacağı bildirildi.
 
BOMBA İHBARI ASILSIZ ÇIKTI
 
Onur Air'in İzmir-İstanbul seferini gerçekleştirecek yolcu uçağına yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı.
Alınan bilgiye göre, İzmir Adnan Menderes Havalimanından saat 13.15'te İstanbul Atatürk Havalimanına hareket edecek uçağa, yolcular alındıktan sonra telefonla bomba ihbarı yapıldı. İhbar üzerine yolcular tahliye edilerek, uçak apronda güvenli bir alana çekildi. Uzman ekiplerce yapılan aramada herhangi bir olumsuz bulguya rastlanılmadı. Yolcular, ihbarın asılsız çıkmasının ardından uçağa yeniden alındı.
Türk Hava Yolları’na ait uçaklara, bir ayda 6 kez bomba ihbarı yapılmıştı.

Editör: Wan Haber