Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Hayat Boyu Öğrenme' Programı kapsamında oluşturulan 'Dedemin Oyuncakları' isimli proje, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 'En İyi Örnek Proje' seçilerek takdir edildi.
Burdur Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında Valisi Nurettin Yılmaz ve Burdur Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, AB Bakanlığı tarafından gönderilen Başarı Belgesi ve Anmalığı ile ilgili bilgi verdi. Vali Yılmaz, "AB Bakanlığımız tarafından ilimiz Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir teşekkür belgesi gönderildi. Bu teşekkür belgesi 2010 teklif çağrısındaki projelerimizden dolayı gönderilmiştir. Burada özellikle eğitime yönelik çalışmalar Burdur'da üst seviyede devam ediyor. Her zaman iftihar ettiğimiz eğitimimiz, bir takdir ile yeniden taçlandırılmış durumdadır, emeği geçen öğretmenlerimiz, eğitim camiamız, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm velilerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
AB Bakanlığı tarafından takdir alan projenin içeriği hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise, "İnsanlar üniversiteyi bitirdikten sonra, okullarından mezun olduktan sonra 22-25 yaşlarında bitiriyorsa, hayatının geri kalanı olan 60 yıllık bölümünde bilgilerini geliştirmesi, güncellemesi, teknolojik ve bilimsel gelişmelere ayak uydurması için bu eğitimlerin sürekli yenilenmesi gerekiyor. Bu da hayat boyu öğrenme kavramını geliştirmiştir. Şimdi hayat boyu öğrenme tüm dünyada teşvik edilen bir uğraş alanı oluyor. İlimizde geçtiğimiz 2011-2012 yıllarında yetişkinlerin eğitimine yönelik hayat boyu öğrenme programında ciddi projeler yapıldı. Bu projelerin bir kısmı Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından benimsenip, diğer Avrupa Birliği ülkelerinde uygulandı. Ödül kazanan projemiz 8 Avrupa Birliği ülkesiyle ortak yapıldı. Koordinatör ülke olarak biz görev yaptık. Bu projede İspanya, Almanya, Avusturya, Çekoslovakya, Romanya, Bulgaristan, Polonya ülkeleri uyguladı ve geçtiğimiz yıl Mayıs ayında final toplantısını Polonya'da yaptık. Orada koordinatör ülke adına bir konuşma yaptım. Sonuçta başarıyla neticelenmiş oldu. Projedeki uygulama emsal projeler içinde ulusal ajans tarafından en başarılı uygulama olarak seçilmiştir hatta bu projenin daha ileriye gideceğini düşünüyoruz. Muhtemelen Avrupa Birliği tarafından da projenin en iyi proje olarak seçilme şansı var. Öyle bir durum gerçekleşirse o zaman da AB tarafından Belçika'da ödül verilmesi söz konusu olacak. Bu konuda da oldukça ümitliyiz" şeklinde konuştu.
(HG-SK-Y)

21.01.2013 13:40:11 TSI

Editör: Wan Haber