Antalya'da başarılı bir operasyon geçiren 7 yaşındaki Buse, 53 yaşındaki dedesinin bağışladığı böbrekle hayata tutundu.
Konya Ereğli'de yaşayan Buse Çetinkaya, dedesinin bağışladığı böbrekle sağlığına kavuştu. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Opr. Dr. Sabri Tekin tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 53 yaşındaki Celal Çetinkaya'nın böbreği, 7 yaşındaki torunu Buse Çetinkaya'ya nakledildi.
Baba Vedat Çetinkaya, biri 7, diğeri 3.5 yaşındaki 2 kızının da doğuştan böbrek hastası olduğunu söyledi. Çetinkaya, 7 yaşındaki kızı Buse'nin doğduğu günden bu yana ilaç tedavisi gördüğünü, son kontrolünde doktorların kronik böbrek yetmezliği nedeniyle organ nakli ya da diyaliz tedavisi gerektiğini söylediğini anlattı. Nakil için Antalya'ya geldiklerini söyleyen Çetinkaya, "Verici olmak için annesi ve ben hemen tetkik yaptırdık. Kan grubumuzun uygun olmaması sebebiyle olumlu sonuç alamadık. Eşimin babasının, 'Uygun olursa böbreğimi bağışlamak istiyorum' demesi üzerine tetkikler yapıldı. Sonuçların olumlu bulunmasıyla da naklimiz gerçekleşti. Dedemize ve nakli gerçekleştiren tüm ekibe çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Konya'nın Ereğli ilçesinde çiftçilik yapan 5 çocuk babası 53 yaşındaki Celal Çetinkaya da, "Torunum yaşıtlarının yaptığı şeyleri yapamıyordu. Okula başlayamadı. 3. sınıfa gidecekken şimdi 1. sınıfa gidecek. En çok bunlar beni üzüyordu. Seve seve böbreğimi bağışladım" diye konuştu.
Nakli gerçekleştiren Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ise, "Buse'de çok nadir görülen sistinozis hastalığı nedeniyle böbrek yetmezliği gelişmişti. Şu anda sağlık durumu iyi" diye konuştu.
(SÇ-GS-Y)

16.01.2013 13:52:31 TSI

Editör: Wan Haber