Batman’da bir mahalleye arıza gidermeye giden Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) çalışanı 6 kişi saldırıya uğradı. Kimlikleri henüz belirlenmeyen kişi ya da kişiler tarafından saldırıya uğrayan 6 işçinin kolları kırıldı. Hastaneye kaldırılan işçiler 3’er gün iş göremez raporu aldı. 


Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Batman Bağlar mahallesinde yaşanan trafo arızası nedeni ile Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ)’a bağlı arıza ekibi bölgeye gitti.


Trafodaki arızayı gidermek isteyen işçiler saldırıya uğradı. Kimlikleri henüz belirlenmeyen kişi ya da kişiler tarafından sopalı saldırıya uğrayan işçiler ağır yaralandı. Mahallelinin araya girmesiyle kurtarılan 6 işçi hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Feyzullah A.,Vedat C.,Heybet Ç., Süphan B.,Ruhi B. Ve Ömer A. İsimli işçiler kolları alçıya alındıktan sonra 3’er gün iş göremez raporu aldılar. İşçiler yaşanan kesintiler ve arızalardan kendilerinin sorumlu tutulmasından rahatsız olduklarını belirterek, “Bizim işimiz yaşanan arızaları gidermektir. Soğuk havalara aldırış etmeden günde en az 150 arızaya gidiyoruz. Saldırıyı gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dediler.

Editör: Wan Haber