İzmir Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (DEDAK) Başkanı Neşe Balkan ve üyeleri Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti.
Ziyarette derneğin çalışmaları ve düzenledikleri etkinlikler hakkında Vali Daşöz'e bilgi veren DEDAK Başkanı Balkan, kültürel bilgi ve görgülerini artırmak amacıyla çevredeki il ve ilçelere ayda bir gezi düzenlediklerini belirterek, "Dernek olarak ülkemizin ve bölgemizin en güzel, en anlamlı yerlerine aktiviteler düzenliyoruz. Gezdiğimiz, gördüğümüz güzellikleri turizme kazandırmaya çalışıyoruz. Doğal güzellikleri eşimize dostumuza anlatıyoruz" dedi.
Başkan Balkan, öğrencilerin özgüven, öz saygı, sosyal sorumluluk becerilerinin ortaya çıkması için başlatılan 251 Bin Dev Öğrenci Projesi için Vali Daşöz'e teşekkür etti. Başkan Balkan, Vali Daşöz'ü derneğin Spil'e düzenlediği etkinliğe davet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Daşöz, "Derneğinizin aktivitelerini yakından takip ediyorum. Derneğiniz bir turizm elçiliği yapıyor. Bölgenin tanıtımına çok büyük katkı sağlıyorsunuz. 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında öğrencilerimiz Manisa'nın tanıtımı için de çalışıyorlar. Manisa'nın tanıtımı için 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan Manisa merkez ve ilçelerin değerlerinin yer aldığı yılbaşı kartlarını bürokrasisine, siyaset adamlarına, sanatçılarına gönderdiler. Toplanan kaynaklar, öğrenciler ne karar verirse onun için kullanılıyor. Kararı öğrenciler veriyor, uygulamayı kamu kuruluşları yapıyor. Böylece Manisa'ya dev öğrenciler eserler kazandırıyor. Öğrenciler yaptıkları eserlerle Manisa'yı dünyaya tanıtıyorlar" şeklinde konuştu.
Vali Daşöz, misafirlerine mesir macunu ile, 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında hazırlanan Manisa merkez ve ilçelerinin değerlerinin yer aldığı yılbaşı kartlarından ve kitaplardan verdi. DEDAK üyeleri daha sonra rehber eşliğinde Manisa merkezde tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi.
(YB-ÖND-Y)

11.01.2013 17:00:55 TSI

Editör: Wan Haber