Denizli Basma ve Boya Sanayi (DEBA) Fabrikası'nın 2009 yılında üretimi durdurması ardından 10 aylık ücret ve kıdem tazminatlarını alamayan işçilerin her hafta yaptığı eyleme Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de destek verdi.
Denizli'nin değişik bölgelerinde her hafta eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışan DEBA işçileri bu kez de Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde eylem yaptı. Denizli Organize Sanayi Bölgesi girişinde toplanan eylemcilere bu hafta ki eylemlerinde CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de katılarak destek verdi. İşçilerin sorunun çözülmesi için çaba gösterdiklerini belirten CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, "Sizinle birlikte olduğum için onur duyuyorum. Emeğinizin haklı mücadelesinde yanınızda olduğumu ve partimizin birçok milletvekilinin bu sorunun çözülmesi için elinden gelen gayreti göstereceğinin garantisini veriyorum. İnanıyorum ki sadece DEBA işçilerinin değil benzer sorunları yaşayan Denizli'deki tüm işçilerin tüm emekçilerin bu sorunlarının çözülmesi için bu mücadele çok anlamlı olacak ve başarıya ulaşacaktır. Omuz omuza bu sorunu aşacağımıza inanıyorum" dedi.
İşçilerin eş ve çocuklarının da destek verdiği eylemde yoldan geçen araçlar da korna çalarak eylemcilere destek verdi.
Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Denizli Şubesi Başkanı Recep Oktay ise eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Her hafta yaptıkları eylemlerine olmadık yerlerde devam edeceklerini belirten Oktay, "Her hafta cumartesi günleri olduğu gibi yine eylemlerimiz devam ediyor. Bu gün Cihaner'in de eylemimize katılması bizim bu mücadelede haklılık payımızı gösterir ve biz hakkımız alıncaya kadar eylemlerimizi devam ettireceğiz. Biz bu mücadeleyi kazanacağız. Pes etmek yok" şeklinde konuştu.
İşçiler eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı.
(EV-SK-Y)

12.01.2013 16:59:05 TSI

Editör: Wan Haber