Denizli'de 3 yıl önce kapanan Deba Tekstil'den 10 aylık maaş ve kıdem tazminatlarını alamadıklarını söyleyen işçiler, bugün ağızlarını siyah bezle kapatarak eylem yaptı.
Denizli'de 3 yıl önce kapanan Deba Tekstil'in işçileri eylemlerine devam ediyor. Her hafta sonu değişik yerlerde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışan işçiler, bu kez Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde bir araya geldi. Girişte toplanan eylemciler, ağızlarını siyah bezlerle kapattı. İşçilerin eş ve çocuklarının da hazır bulunduğu eyleme yoldan geçen sürücüler de korna çalarak destek verdi. Ağızlarını kapatarak eylem yapan grup, zaman zaman da alkışla protestolarını sürdürdü.
Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Denizli Şubesi Başkanı Recep Oktay, eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Her hafta yaptıkları eylemlerine 'olmadık' yerlerde devam edeceklerini belirten Oktay, "Geçen hafta ekmek ve kuru soğan yiyerek aç olduğumuzu belirtmek için eylem yaptık. Bugün de organize sanayi bölgesinde sessizlik eylemi yapıyoruz. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Bu yüzden kapanan fabrikanın sahibi Esat Sivri'ye sesleniyorum. Vicdanı varsa, kalbi varsa işçilerin emeklerini bir an önce öder. Bundan sonra da eylemlerimiz devam edecek. Biz bu mücadeleyi kazanacağız" dedi.
(EV-SK-GS-Y)

05.01.2013 16:17:05 TSI

Editör: Wan Haber