Devlet Demir Yolları (DDY) İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KUTSO) iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.
KUTSO Meclis Başkanı Nihat Delen ve Yönetim Kurulu Başkanı Vekili İsmet Özotraç ev sahipliğindeki toplantıya, TCDD 7. Bölge Müdür Vekili Süheyl Özdemir, TCDD Yük Servis Müdürü Murat Selet, TCDD Tesisler Servis Müdürü Bülent Giderler, TCDD Kütahya Gar Müdürü Yusuf Bisi, TÜGİK (Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu) Genel Başkanı Erkan Güral, KUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ali Karaaytaç, KUTSO Meclis Üyesi Göksel Özçınar, KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Enver Özer ve Mithat Delen, KÜSİAD (Kütahya Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkanı Mehmet Ceylan katıldılar.
Toplantıda, demir yolu ulaşımının firmalar açısından önemi değerlendirilerek, Kütahya için hızlı tren ve lojistik projeleri müzakere edildi.
KUTSO Meclis Başkanı Nihat Delen, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ve TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Kütahyalı olan İsmet Duman ile hemşeri olarak gurur duyduklarını ifade ederek, işletmelerin ve Kütahyalıların demir yolu ulaşımı açısından beklentilerini dile getirdiler.
KUTSO Meclis Başkanı Nihat Delen, bir gar müzesi oluşturulmasını önerdi ve bu sayede lokomotif ve buharlı tren gibi geçmişte kullanılan trenlerin, çocuk ve gençler tarafından tanınmasının sağlanabileceğini belirtti. Delen ayrıca, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının güçlü iletişim ve işbirliği sağlayarak, Kütahya'nın beklenti ve taleplerinin, yetkili makamlara iletilmesinin önemine değindi.

"TCDD'NİN TEKELİ ORTADAN KALKIYOR"
TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman ise, mevzuat düzenlemelerinde özel sektörün beklentilerine cevap verecek çalışmaların yapıldığını, Demir Yolları ile ilgili
tasarısının TBMM'de olduğunu ifade etti. Duman, TCDD'nin tekelinin ortadan kalkarak, sektörün serbestleşeceğini, özel şirketlerin de kendi yük ve yolcu trenleri ile taşımacılık yapabileceğini anlattı. Yeni demiryolu projeleri ile, özel sektörün etkinliğini artırıp, demiryolu taşıma maliyetlerini azaltma yönünde çalışmalar yapıldığını söyleyen Duman, demiryolu ulaşımının, taşımacılıktaki payının arttırılmasıyla, karayolu trafiğinin rahatlatılıp, trafik kazalarının azaltılması ve ayrıca çevre kirliliği ile yakıt sarfiyatını azaltması açısından, önemli olduğunun altını çizdi.
Kütahya-Tavşanlı-Alayunt bölgesinde yapımı devam eden yaklaşık 200 milyon dolarlık elektrifikasyon ve sinyalizasyon projelerinde, yerel firmalar ile bağlantılar kurulacağını kaydeden Duman, bu işbirliği çalışmalarının bölgenin ekonomik canlanmasına katkı sağlayacağını ve ayrıca, demiryolu ile yük-yolcu taşıma kapasitesini ve emniyetini arttıracağını sözlerine ekledi.
(EFE)

07.02.2013 13:34:31 TSI

Editör: Wan Haber