Gürpınar Konferans salonunda düzenlenen DBP Gürpınar 2. Olağan Kongresine DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Nazmiye Acar,  HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, HDP ve DBP İl Yöneticileri, Gürpınar Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız ve halk katıldı.

Yapılan saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan,  devletin bütün olanaklarıyla Kürtlere saldırdığını söyledi.

Özgökçe’nin konuşmasının ardından söz alan DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Nazmiye Acar ise,  DBP Van İl Eş Başkanları Caziye Duman ve Ökkeş Kava’nın tutuklanmasını kınayarak başladığı konuşmasında,  halkın mücadelesi karşısında hiçbir gücün duramayacağını belirtti. İçinden geçilen sürecin büyük fedakarlıklar gerektiren bir süreç olduğunu ifade eden Acar, herkesi zulme karşı sorumluluğunu yerine getirmeye çağırdı.

6-174.jpg

Konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporlar okundu. Son olarak tek liste ile girilen seçimlerde Eş Başkanlıklara Kemal Güler ve Feyruz Alaş seçilirken yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu : Fatma Akkuş, Aydın Melet, Veysel Demir, Tevfik Gümüş, Mehmet Oruç, Naci Yüksek, Ramazan Şahin, Hikmet Irmak, İsa Karakoç, Ali Gündoğdu, Zübeyt Aslan, Cevdet Yücel, Fuat Alıcı, Kerem Süslü ve Bekir Armutçu.

Seçimlerin ardından DBP Gürpınar İlçe Eş Başkanı seçilen Kemal Güler, kısa bir teşekkür konuşması yaparak Rojava Federasyonunu selamladıklarını kaydetti. Vanaktuel

5-333.jpg

Editör: Wan Haber